2024.04.24. - György

Lecsó

Hozzávalók húsok: 20dkg igazi jó húsos füstölt szalonna. Zöldségek: három nagy fej hagyma, 1kg zöldpaprika, 1kg paradicsom Egyéb: Egy evõkanál zsír, só, õrölt pirospaprika.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A füstölt szalonnát feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk. A zöldpaprikát, paradicsomot megmossuk, és feldaraboljuk. Egy lábasban felhevítjük a zsírt, és beletesszük a füstölt szalonnát, megpirítjuk, majd kiszedjük a zsírból a megpirult szalonnát és melegen tartjuk.A szalonnazsírba beletesszük az apróra szeletelt hagymát is üvegesre pirítjuk.

Ezután beletesszük a feldarabolt paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk pirospaprikával, és ízlés szerint megsózzuk. Fedõ alatt puhára pároljuk, és zsírjára sütjük. Aki szereti fokhagymával is ízesítheti. A zsírjára sült lecsó friss meleg kenyérrel nagyon finom, de nem rontja el, ha a lesült lecsóra 2-3 tojást ütünk, és azzal elkeverve megsütjük. Ne felejtsük el a pirult szalonnát a tetejére szórni és így tálalni.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!