rss
  • Íróleves dinnyében

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél sárgadinnyék, 6 dl író, fél citrom leve, csipetnyi õrölt fahéj, 1 kk vágott mentalevél, 1/2 kk só, 4 ek cukor, mentalevelek a díszítéshez.

    loading...

    A fentebb megadott hozzávalókat alaposan összekeverem és behûtöm. A hideg levest a jégbehûtött, kimagozott dinnyefelekbe töltöm, felületét mentalevelekkel díszítem és jéghidegen tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sonkaszelet sörtésztában

    A fejessalátát leveleire szedjük, gondosan megmossuk és megszárítjuk. A fott sonkát 3-4 milliméter vastag szeletekre vágjuk.

  • Mogyorós aprósütemény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 csomag sütõpor, 5 púpozott ek. cukor, 1 csomag vanillincukor, 4 ek. víz, 15 dkg margarin, 10 dkg darált mogyoró, 1 felvert tojás, 5 dkg étcsokoládé tortabevonó.

  • Mandulás túrókrém

    Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg alma, 3 dkg õrölt mandula, 2-3 evõkanál tejföl, csipet szerecsendió.

  • Tordai gombás tekercs

    A tojásfehérjét habnak felverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és ahány tojás, annyi csipet sót. Összekavarjuk, kikent palacsintasütõbe öntjük, és szép halványpirosra sütjük. A gombát elõkészítjük (mossuk, puhára fõzzük, majd kicsi olajban hagymával, borssal, petrezselyemzölddel, kis vízzel, csipet sóval megpároljuk.) A masszát a kihûlt tojásra kenjük, majd szoros tekercset készítünk. Tálalásig meleg helyen tartjuk.

  • Töltött báránycomb

    Hozzávalók (6-8 személyre): 1 báránycomb, 1 csomag kakukkfû, 7 szál, friss rozmaring, 10 gerezd fokhagyma, 10 evõkanál olívaolaj, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zellergumó, 10 dkg póréhagyma. 1 közepes vöröshagyma, 1 evõkanál fehér szemesbors, 3 dl vörösbor, 1 evõkanál paradicsompüré, 5 dl (bárány) húsleves (lehet kocka is), 10 dkg fehér kenyér, 2 dkg vaj, 3 dkg fekete olívabogyó, (kimagozott), 10 dkg márványsajt, 1 evõkanál aprított
    petrezselyemzöld, chilipor ízlés szerint.

  • Házi burgonya lángos

    Hozzávalók: 2 1/2 dkg élesztõ, 1/2 kg liszt, 2-3 db közepes fõtt burgonya, 1/2 dl tej, só, cukor.

  • Pudingos almaleves

    Pudingos almalevesEz a leves számos módon elkészíthető, többféle recept is van hozzá. Íme az egyik: Egy nagy tálba hideg vizet teszünk, és citromlevet facsarunk benne, ebbe tesszük majd az almát, hogy ne barnuljon meg. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházat, felcikkezzük, és a cikkeket is félbe vágjuk. Az almákat az előkészített citromos vízbe tesszük. Feltesszük a tűzhelyre egy lábasba főni a vizet, cukrot, sót fűszereket, és citromlevet. Felfőzzük, és mikor forr, beletesszük az almákat. Kb. 15 percig főzzük alacsony-közepes hőn, míg megpuhul az alma. Míg az alma fő, a pudingport csomómentesre keverjük a tejjel.

  • Birsalma mártás

    Hozzávalók: 1/2 kg birsalma, 3 dl víz, 1-2 szem szegfûszeg, 2 dkg liszt, citromlé, cukor, 1,5 dl tejföl.

  • Almaboros puncs

    Hozzávalók: 1 liter almabor, 4 dkg fahéjas cukorszirup, 6 szegfûszeg, 2 darabka fahéj, csipetnyi, szerecsendió (reszelt), csipetnyi õrölt gyömbér, 2 narancs, 1 citrom.

  • Töltött gombafejek

    Fél kg csiperkegomba, 3 dkg zsiradék, 3 dkg vaj, 3 dkg hagyma, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dkg sajt, só, bors, apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Méteres kalács

    Hozzávalók a tetejére: 30 dkg étcsokoládé, 8 dkg Rama Sütõmargarin. A krémhez: 3 evõkanál rum (ez el is maradhat), 30 dkg porcukor, 5 evõkanál kristálycukor, 7,5 dl tej, 2 csomag fõzni való puncs ízû pudingpor (8 dkg), 30 dkg Rama Sütõmargarin.

  • Joghurtos gomba egytál

    Hozzávalók: fél kg gomba, 2 fej vöröshagyma, 1 pohár joghurt, fél csomag spagetti száraztészta, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál olaj, 1 teáskanál só, késhegynyi õrölt bors, vegeta.

  • Báránykaraj leveles tésztában

    Hozzávalók: 6 személyre 150 g hagyma, 200 g sárgarépa, 1/4 zeller, 1500 g báránycsont, 60 ml olaj, 2-2 ágacska kakukkfû és rozmaring, 300 g spenót, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, ételsürítõ, 4 ek.finomra vágott petrezselyem, 4 lap mélyhtûtött leveles vajas tészta, 800 g kicsontozott báránykaraj, 6 szelet pármai sonka,1 db tojássárgája.

  • Pikáns húsgombóc

    Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 20 dkg rizs, 3 fej vöröshagyma, 2 tojás, 2 evõkanál mustár, 2 szelet kenyér, 5 dl marhahúsleves (kockából), 2 evõkanál frissen facsart citromlé, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, 15 szem kapribogyó, 1 tojássárgája, 2 babérlevél, só, õrölt bors.

  • Zelleres, savanyú lencseleves

    Hozzávalók: 25 dkg lencse, 1 db friss zeller, a zöldjével együtt, 1 evõkanál tárkonyecet, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, csöpp olaj, vegeta;

  • Japán palacsinta

    Hozzávalók (2személyre): szójaszósz, fûszerpaprika, chili por, picike ecet, szója csíra, liszt, apró, vékony csíkokra vágva: uborka, répa, gomba, paprika, póréhagyma illetve akármilyen zöldség, amit csíkokra lehet vágni (pl. káposzta).

  • Spagetti Karbonara

    Hozzávalók: 25 dkg sonka (tarjából, vagy húsos szalonnából, baconbõl is finom), 5-6-7 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 3 dl tejszín, parmezán, 1 csomag spagetti.

  • Valentin burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, só, valamint olaj a kisütéshez.

  • Fehércsokis raclette

    Hozzávalók: 1 tábla (10 dkg) fehér csoki, 2+2 dkg vaj, fél dl rum, 8 babapiskóta, 1 ek mazsola, 1 ek pörkölt mandula.

  • Szilvás gombóc

    Hozzávalók: zsemle 6 db, vaj 5 dkg, tojás 3 db, liszt 12 dkg, szilva 0.5 kg, cukor 10 dkg, õrölt fahéj 1 dkg, zsír 10 dkg, zsemlemorzsa 5 dkg, só 1 késh., esetleg szilvaíz 25 dkg.

loading...