rss
  • Citromfagylalt málnapürével

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 gombóc málna fagylalt, 5 dkg porcukor, 50 dkg málna.

    loading...

    Díszítésnek tegyünk félre 8 szép málnaszemet. A maradékot zúzzuk össze, esetleg törjük át szitán, s keverjük hozzá a porcukrot. Négy desszertestányért is szórjunk meg porcukorral, majd a gyümölcspürét osszuk szét rajtuk. A fagylaltadagokat krumplinyomóval vagy galuskaszaggatóval nyomjuk rá. A tányért a maradék málnával, esetleg mentalevéllel díszíthetjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia vaníliafelfújt

    Hozzávalok:

    4 ek. kristalycukor, 8 dkg porcukor, 1 vanilias cukor, 4 tojás, 5 dl tej, a tetejére 2 dl tejszin, 1 ek. porcukor.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók:

    80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 20 dkg mák, 5 dkg vaj, 3 dkg élesztõ, 3 ek. méz, 1 tojás, 1 ek. cukor, 1 cso­mag vaníliás cukor, kb. 1 liter tej, csipetnyi só.

  • Töltött lángos

    Töltött lángosAz élesztőt egy kis cukorban és langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit jó alaposan összedolgozzuk, hogy a tészta jó egyenletes legyen. Ha ez megvan, letakarva egy órát pihentetjük. A tésztát kisebb darabokra felosztjuk, majd a darabokat jó vékonyra kinyújtjuk (ovális alakúra), kb. 2-3 milliméternél ne legyen vastagabb, mert sütés közben még dagad. A kinyújtott tészta egyik felét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rápakoljuk a feltéteket, a másik felét ráhajtjuk és a szélét jó alaposan összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban pár perc alatt kész is van.

  • Zengõi töltött rostélyos

    Hozzávalók: 5 dkg füstölt szalonna, 2 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 20 dkg sertésvelõ, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evõkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli;

  • Gomba paprikás lisztben (sörkorcsolya)

    25-30 dkg. apró fejû gombát, picit megsózzuk, majoránnázok, borsozok, egy kis ételízesítõvel és fokhagyma sóval megszórjuk, majd betesszük a hûtõbe, hogy az ízeket jól felvegye. 1 óra múlva kivesszük, közben lisztet pirospaprikával összekeverjük.

  • Tutti Bolognai varázs

    Hozzávalók: 10-12 dkg bacon, 30 dkg darált hús, 50 dkg paradicsommártás (konzerv vagy paradicsomból), 2 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál vörösborecet, 1 kanál cukor, oregánó vagy reszelt parmezán sajt, só, bors, spagetti tészta.

  • Ciprusi húsvéti leves

    Hozzávalók: 80 dkg bárányhús csonttal, 2 liter víz, 1 közepes nagyságú vöröshagyma, 3 zellerszár, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg rizs, 3 tojássárgája, 1 evõkanál finom kukoricaliszt, 1 csésze tej, só, bors.

  • Mandulás tormamártás

    Minden személyre vegyünk egy evõkanál jó tejfelt, egy kávéskanál lisztet; ezeket tegyük egy tálba; keverjük jól össze e habarást; tegyünk bele minden személyre egy kávés kanál, héjától megtisztitott és apróra megtört mandulát; továbbá minden személyre egy kávés kanál tiszta reszelt tormát és egy kevés cukrot.

  • Sajtos, sonkás omlettekercs

    Hozzávalók: 7 tojás 1 ek liszt, 1+5 ek reszelt sajt, 6-8 szelet gépsonka, 1 ek vágott petrezselyemzöld, 1 mk só, 2 mk olaj, alufólia.

  • Konfetti Bólé

    A limonádét, a szõlõlevet a gyümölcsökkel és a rummal együtt nagy üvegedénybe öntjük, és kb 2 órára hidegre állítjuk.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Túrós pite

    Hozzávalók: 31 deka rétesliszt, 15 deka vaj, vagy margarin, 4 tojás, 3 deka élesztõ, egy kevés tej. A töltelékhez: 75 deka tehéntúró, 25 deka porcukor, 10 deka mazsola, egy citrom reszelt héja, egy csomag vaníliás cukor, egy csipet só.

  • Amerikai palacsinta

    Hozzávalók: 1 bögre finom liszt, 1 tk cukor, 1 tk só, 1 tk szódabikarbóna, 1 csomag vanillincukor, 2 egész tojás, 1 bögre tej, 1 tk lágy margarin.

  • Fasírozott hering

    2 heringet 6 óra hosszat tejben kell áztatni. Megtisztítva 3 sardellával, 2 keményre fõtt tojássárgájával, egy evõkanál kaprival...

  • Tepsiben sült bolognai tészta

    Hozzávalók:

    - fél kg penne tészta
    - 2 ek napraforgó olaj
    - 1 fej vöröshagyma
    - 40 dkg darált hús
    - 1 tasak bolognai spagetti alap
    - 1 pohár tejföl
    - 2 tojás
    - 5 dkg reszelt sajt
    - só
    - víz

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 tk cukor, 1 mk õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt.

  • Serpenyõs gyros

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Marokkói Zöldségleves

    Hozzávalók:(4 fõre) 1 tbs olive olaj vagy napraforgó olaj, 1 tbs vaj, 1 fej (nagyobb) vörös hagyma, 1 1/2 cup sárgarépa, 1 1/2 zellergyökér, 1 cup tök, Kakukkfü, tyúkhús leves vagy zöldség leves alaplé, 1/2 citrom lé, só, frissen õrölt fekete bors, paprika es petrezselyemzöld a díszitésre.

loading...