2024.04.20. - Tivadar

Almás golyók

Hozzávalók: 15 dkg cukor, 35 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütõpor, 2 evõkanál tejföl, 5 dkg darált dió, lekvár, aszalt alma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütõport. Hozzámorzsoljuk még a margarint, valamint belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is. Jól gyúrható tésztát készítünk belõle, majd kinyújtjuk, és 5x5 cm-es négyzetekre daraboljuk.

Az aszalt almát leforrázzuk, majd 1-1 kis darabot teszünk minden kis tésztára. Golyókat készítünk belõle, amiket kikent tepsibe tesszük, majd elõmelegített sütõben kisütünk. A golyókat hagyjuk kihûlni. A lekvárt összeforraljuk kevés vízzel, majd ebben, utána a dióban megforgatjuk õket.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!