2024.04.20. - Tivadar

Almás-csirkemájas serpenyõ

Hozzávalók: 4 szép lilahagyma, 50dkg alma, 3-4 ek olaj, 1 csokor zsálya, 40dkg csirkemáj, só,õrölt bors, 1 dl almabor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lila hagymát és az almát megtisztítás után vágd cikkekre. Egy serpenyõben forrósíts fel az olajat,a zsályalevelet forgasd át benne nagy lángon. Ezután tedd ki szalvétára,majd a zsályás olajba tedd a májat,a hagymát és pirítsd meg. Fûszerezd a borssal add hozzá az almacikkeket. Az almabort öntsd rá és lassan rázogasd addig míg a máj megpuhul. A végén sózd a tetejére helyezd el a megsült zsályaleveleket.Köretnek a Hagymás tört burgonyát ajánlom hozzá. De a friss zsályalevél palacsinta tésztába mártva ropogósra sütve alkalmas köretnek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!