2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Töksaláta mustárral

Hozzávalók: 80 dkg kemény húsú tök, 7,5 dkg friss torma, 2 db birsalma, 5 dl fehér borecet, 6,5 dl almabor, 20 dkg barna nádcukor, só, 7,5 dkg mazsola, 2 evõkanál szemes bors, 4-5 babérlevél, 4,5 dkg mustármag.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tököt vékonyan meghámozzuk, kimagozzuk, felezzük (a fiatal, Hokkaido töknél a héját is megehetjük, más fajtánál meg kell pucolnunk), a húsát 4 cm nagy darabokra vágjuk. A tormát mossuk, hámozzuk, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. A birsalmát pucoljuk, felezzük, a magot kivágjuk, és az almát 2-3 cm vastag hasábokra vágjuk.

Az ecetet, az almabort, a nádcukrot és a sót felforraljuk. A tormát és a tököt hozzáadjuk. Körülbelül 4 percig fõzzük, utána hozzáadjuk a birsalmát, és még 2 percet fõni hagyjuk, majd a mazsolát, a szemes borsot, a babérlevelet és a mustármagot beletesszük. Óvatosan üvegbe töltjük, és 80 °C-os forró vízfürdõben dunsztoljuk. 20 perc eltelte után légmentesen zárjuk le.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!