2024.04.16. - Csongor

Kocsonyázott tojás Munkácsy módra

Hozzávalók: 250 g bármilyen fõtt hal, 200 g friss paradicsom, 120 g gomba, 200 g zellergumó, remoulade-mártás, 12 db bevert tojás, tárkonylevelek, 600 g halaszpik.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fõtt, szálkamentes halat, a meghámozott paradicsomot, a fõtt gombát és a fõtt zellert kis kockákra vágjuk és elkeverjük kevés olvasztott aszpikkal, valamint a remoulade-mártással. Utóbbihoz 1 tojás sárgájából és 1,75 dl olajból a 16. recept szerint majonézt készítünk és azt tejszínnel, mustárral, sóval, borssal, cukorral, caprival, szardellapasztával és apróra vágott, hámozott ecetes uborkával, metélõhagymával és tárkonylevelekkel ízesítjük, és jól lehûtjük.

A forrásban lévõ sós, ecetes vízbe ütött bevert tojások sárgája lágy maradjon, azért csak 3 percig fõzzük. Kiemelve, hideg vízzel leöblítjük, és rongyos széleit levágjuk. Közben 12 kis kerek bádogforma aljára vékony rétek aszpikot fagyasztunk, tárkonylevelekkel díszítjük, majd minden formába egy tojást teszünk, és langyos aszpikkal kiöntjük, majd kifagyasztjuk. Tálalásnál a formákat meleg vízbe mártva a tartalmukat kiborítjuk, egy kerek üvegtálra tálalt fenti halsalátára rendezzük, aszpikkal és salátalevelekkel díszítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!