rss
  • Faféjas tea

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 4 csészéhez: 2 ek assami tea, 5 dl víz, 2 darab fahéj (egész), 3 db szegfûszeg, cukor.

    A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a fûszereket és lassú tûzön további 10 percig forraljuk. A teát egy teáskannába szórjuk, ráöntjük a fûszeres vizet, 4-5 percig állni hagyjuk, végül forrón a csészékbe szûrjük.

    Nyári tipp: Behûtve jéggel és citrommal kínáljuk!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra. Keverd össze a paprikát, hagymát, a kihült rizst és csirkét, majd locsold le az olajból ecettel, borssal és tört fokhagymával készített páclével. Jól keverd össze, majd 1-2 órát érleld hûtõszekrényben.

  • Aunt Agatha

    Hozzávalók:
    6 cl fehér rum
    12 cl narancslé
    1 öntet angostura

  • Babéros sonkaleves

    Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 2 babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál liszt, ecet, só, cukor ízlés szerint, 2 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 kupica konyak, 2 szegfûszeg.

  • Ananászos sonkás karaj

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 10 dkg sonka, 1 karika konzerv ananász, só, bors, oregano
    70 dkg burgonya, olaj.

  • Málnás csigatorta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 15 dkg liszt, 5 tojás, 7 dkg vaj, csipetnyi só;

    A töltelékhez: 25 dkg mirelit málna, 4 dl tejszín, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg Mascarpone, 7 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl tojáslikõr, 5 lap fehér zselatin, 1 evõkanál porcukor;

  • Syros (görög rizsétel)

    Hozzávalók: fél kg cukkini, 2 csésze rizs, 1 fej hagyma, 1 húsleveskocka, 40 dkg darálthús, 4 EK tejföl, 2 dkg vaj, 2 kk citromlé, só.

  • Ál francia hagymaleves

    Pirítsunk 25 g vajon 4 karikákra vágott hagymát, míg megpuhul és megbarnul (kb. 20 perc). Az utolsó percben szórjunk rá 1 ek lisztet.

  • Nyelvhal grenoble-i módra

    (Nyelvhal helyett használhatunk más fehér húsú halat is.) A kifilézett halat legalább fél óra hosszat citromos, borsos lében áztatjuk, hogy a húsa tömör és fehér maradjon.

  • Sonkás-hagymás lepény

    Hozzávalók: 1 cs mélyhûtött leveles tészta (kb. 45 dkg) 2-3 szál póréhagyma fehér része, 20 dkg nyers sonka, 1 ek olaj, 4 tojás, 20 dkg natúr krémsajt (pl. medve), 15 dkg trappista sajt, reszelve;

  • Tök saláta

    Hozzávalók:

    1 kg spárgatök, 2 hagyma, 3 paradicsom, 1 csokor kapor, só, esetleg bors

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál curry-por, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Túrógolyók rózsaszírupban

    Hozzávalók: 18 dkg khoja (1 tubus cukrozatlan sûrített tej) 35 dkg cséna (2 1/2 liter zsíros tejbõl készített túró) 1 púpozott csésze liszt 1 púpozott csésze porcukor olaj v. ghee a sütéshez 1 evõkanál pisztácia +a szirup 4 csésze cukor 3 csésze víz néhány csepp rózsa esszencia 2 evõkanál tej (a szirup megtisztításához).

  • Halkrém

    Az olajoshalat, rámat, mokkáskanálnyi citromlével habosra keverjük .

  • Sült oldalas (Rippenfleisch)

    Hozzávalók: 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só.

  • Párolt káposzta

    A dietetikus véleménye: A káposzta magas vitamin-, és rosttartalmú zöldségfélénk, de puffasztó hatással is rendelkezik. A cukorbetegség diétájában törekedni kell arra, hogy a napi maximális szénhidráttartalmat nem szabad túllépni.

  • Gombamártás

    Hozzávalók: 1 kg vagy 3 üveg konzerv gomba, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 1 közepes fej (vagy két feleakkora) vöröshagyma, 2-3 kanál liszt, némi olaj, só, bors, majoránna.

  • Tarhonyás leves

    Tarhonyás levesApróra vágunk egy hagymát, majd olajon megdinszteljük. Felkarikázzuk a kolbászt és kicsit megpirítom az olajon. Hozzáadjuk a tarhonyát, és halványbarnára pirítjuk. Vigyázni kell, hogy ne túlozzuk el a tarhonya mennyiségét, mert meg fog dagadni. Felkockázunk egy paradicsomot és egy paprikát, majd ezt is az edénybe dobjuk. Sózzuk, pirospaprikázzuk. Picit rottyantunk rajta, majd felengedjük vízzel. Beleteszünk pár darab kockára vágott krumplit. A mennyiségek mindig attól függenek, hogy ki milyen sűrű levest szeretne. Addig főzzük, míg a tarhonya és a krumpli is megpuhul.

  • Sóskaleves

    Hozzávalók: 40 dkg sóska, 4 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 közepes fej vöröshagyma, 1,5 dl tejföl, cukor, só, 1,5 l csontleves (vagy víz).

  • Tejleves

    Hozzávalók: 500 g hagyma, 30 g vaj, 1 l tej, 120 g reszelt sajt (Maasdam), 4 szelet házi kenyér.

  • Sárgarépaleves tortellinivel

    Hozzávalók: 2 szál újhagyma, 4 evõkanál vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 sárgarépa, 2 evõkanál liszt, 1 liter húsleves (marhahúsleves-kockából), 25 dkg tortellini, 10 dkg parmezán sajt, 3 kanál tejföl, 1 evõkanál koriander, 1 evõkanál currypor, kis darab reszelt gyömbér, só, bors.