rss
  • Almás kókuszos lepény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 1 tepsihez: 15 dkg margarin, 18 dkg kristálycukor, 3 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 16 dkg liszt, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 dkg mazsola, 1 dl tej, 2 alma, 1 érett banán, vaj a forma kikenéséhez, porcukor.

    A mazsolát tejbe áztatjuk, és állni hagyjuk. A szobahõmérsékletû margarint habosra keverjük a kristálycukorral és a tojásokkal.

    A lisztben jól elkeverjük a sütõport, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is, és az egészet összedolgozzuk a margarinos masszával. Beleszeljük az apróra vágott banánt, és a hámozott, reszelt almát, majd hozzáöntjük a tejbe áztatott mazsolát is (tejjel együtt).

    Vajjal kikent tepsibe öntjük a tésztát, és 190°C-ra elõmelegített sütõben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Nutellás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 1 egész tojás, 6 dkg búzadara, 1 kávéskanál liszt, 1 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 vaníliás cukor, 1 kávéskanál vaj, nutella, szükség szerint.

  • Csirke satay

    Hozzávalók 4 személyre: Thai pác: 1 tk. thai currykrém, 3 zúzott fokhagymagerezd, 1 ek. szójaszósz, 1 ek. összevágott citronella, 125 ml kókusztej.

  • Kolbásztöltelékes hústekercs

    Hozzávalók 8 személyre: 70 dkg sovány sertéscomb, só, õrölt bors és kömény, 2 evõkanál pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olaj.

  • Ránott savanyúleves nyúlból

    Hozzávalók: 1,5 kg vegyes vadnyúlhús, fél kg krumpli, babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, tejföllel feleresztett rántás, 2 ek. ecet, só.

  • Házi szilvásgombóc

    Hozzávalók:

    - 60 dkg fõtt, tört burgonya
    - 30 dkg liszt
    - 40 dkg szilva
    - 20 dkg zsemlemorzsa
    - 20 dkg zsír
    - 15 dkg kockacukor
    - 5 dkg vaníliás cukor
    - 3 tojás
    - só
    - õrölt fahéj

  • Hideg almaleves

    Hozzávalók: fél kg alma, 1 citrom leve, 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 2 db szegfûszeg, 7 evõkanál méz, 1 mokkáskanál õrölt fahéj.

  • Zöldséges sáfrányos haltál

    Hozzávalók: 2 evõkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, õrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók:

    60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 8 dkg vaj vagy margarin.

  • Vajas brokkoli

    Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 5 dkg vaj, só.

  • Sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg sárgaborsó, 1,5 ek olaj, 2 dkg liszt, hagyma, só, paprika, virsli.

  • Kertészné-köret

    A répákat kockázd fel, a kelt bontsd kis rózsákra, a babot és a spárgát vágd kisebb darabokra, majd a hozzávalókat külön-külön fõzd meg sós vízben (vagy párold gõzben puhára).

  • Csokoládépuding kókuszos krémmel

    Hozzávalók 4 személyre: A pudinghoz: 1 zacskó csokoládéízû pudingpor, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 3 evõkanál cukor. A mártáshoz: 1 zacskó vaníliaízû desszertkrémpor, 5 dl tej, 6 evõkanál kókuszreszelék, 2 evõkanál cukor, esetleg mentalevél.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Párizsikrém

    A 20 dkg finomra vágott párizsit összedolgozunk 5 dkg habosra kevert margarinnal, 1-2 evõkanál kefírrel, egy kávéskanál vöröshagymával, ízlés szerint mustárral, petrezselyemzölddel.

  • Tojásálom

    Hozzávalók 1 személyre: 1 evõkanál cukor, 1 tojássárgája, 1 evõkanál citromlé, 1 csipet fahéj, 1,5 dl fehérbor.

  • Angolos burgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya, só, 5 dkg vaj.

  • Karalábé leves

    Karalábé levesA zsenge karalábét megpucoljuk, feldaraboljuk, és kevés olajon megpároljuk, meghintjük liszttel és tovább pirítjuk. Majd vízzel felöntjük, a húsleveskockát hozzáadjuk, az apróra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet is, sózzuk, felfőzzük körülbelül 20 percig. Elkészítjük közben a csipetkét egy darab tojással, sóval, liszttel kemény tésztát gyúrunk, majd a fővő levesbe lisztes kézzel kicsi darabokat csipkedünk. Ezzel is főzzük még 10 percet, hogy a tészta jól átfőjön. De főzhetünk bele rizst vagy másfajta galuskát. Tejföllel ízesítve tálaljuk.

  • Tárkonyos raguleves

    Tárkonyos ragulevesA zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát. A szalonnát kivesszük, majd félretesszük. A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk. A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel. Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 ek tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj, 1 mk currypor, só és törött fekete bors ízlés szerint, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.