2024.04.18. - Andrea, Ilma

Almás kókuszos lepény

Hozzávalók 1 tepsihez: 15 dkg margarin, 18 dkg kristálycukor, 3 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 16 dkg liszt, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 dkg mazsola, 1 dl tej, 2 alma, 1 érett banán, vaj a forma kikenéséhez, porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mazsolát tejbe áztatjuk, és állni hagyjuk. A szobahõmérsékletû margarint habosra keverjük a kristálycukorral és a tojásokkal.

A lisztben jól elkeverjük a sütõport, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is, és az egészet összedolgozzuk a margarinos masszával. Beleszeljük az apróra vágott banánt, és a hámozott, reszelt almát, majd hozzáöntjük a tejbe áztatott mazsolát is (tejjel együtt).

Vajjal kikent tepsibe öntjük a tésztát, és 190°C-ra elõmelegített sütõben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!