rss
  • Almás kókuszos lepény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók 1 tepsihez: 15 dkg margarin, 18 dkg kristálycukor, 3 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 16 dkg liszt, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 dkg mazsola, 1 dl tej, 2 alma, 1 érett banán, vaj a forma kikenéséhez, porcukor.

    loading...

    A mazsolát tejbe áztatjuk, és állni hagyjuk. A szobahõmérsékletû margarint habosra keverjük a kristálycukorral és a tojásokkal.

    A lisztben jól elkeverjük a sütõport, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket is, és az egészet összedolgozzuk a margarinos masszával. Beleszeljük az apróra vágott banánt, és a hámozott, reszelt almát, majd hozzáöntjük a tejbe áztatott mazsolát is (tejjel együtt).

    Vajjal kikent tepsibe öntjük a tésztát, és 190°C-ra elõmelegített sütõben, 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Diós bögre

    Hozzávalók: 1 tojás, 1 bögre cukor, 1 bögre tej, 1 bögre durván összevágott dió, 1 bögre liszt, 1 sütõpor, 1 citrom reszelt héja, 1 kávéskanál rum.

  • Tavaszi rizsgömbök

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 szál sárgarépa, 10 dkg mélyhûtött zöldborsó, só, cukor, 1 zeller, 10 dkg darabolt konzerv ananász, 2 alma.

  • Babgulyás füstölt csülökkel

    Hozzávalók: 1 db füstölt csülök kb. 80- 100 dkg, 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evõkanál liszt, só, bors, majoránna, kakukkfû, szurokfû, bazsalikom, borsikafû.

  • Kókuszos-meggyes túrógolyócskák

    Hozzávalók: (KB. 6O darabhoz) 60 szem kimagozott meggybefõtt (fagyasztott gyümölcs is lehet) 60 dkg félzsíros tehéntúró, 0,5 dl tejszín, 6 evõkanál Natreen édesítõpor 1 citrom vagy narancs reszelt héja vagy 1 kiskanál õrölt fahéj is néhány szem darált diétás keksz a bevonáshoz: egy csomag kókuszreszelék, 4-5 evõkanál Natreen édesítõpor.

  • Paradicsomos húsgombócok

    Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, õrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sûrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítõ.

  • Almás muffin

    Hozzávalók: 2,5 bögre liszt, 2 bögre zabpehely, 1 bögre cukor, 1 tk. sütõpor, 1 tk. szódabikarbóna, 1 bögre olaj, 4 tojás, 2 tk. fahéj, 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma, 2 pohár tejföl.

  • Borsodi palacsinta halom

    Hozzavalok: 10-12 db palacsinta, 1 pupozott ek. kakaopor, 10-10 dkg daralt dio es baracklekvar, 2 alma, 4 tojasfeherje, 4 ek. porcukor, 1 kk. rum, 1 ek. malnaszorp, 1 mk. orolt fahej;

  • Húsvéti tejszínes sonkaleves

    Hozzávalók: 4 személyre: 60 g vaj, 40 g liszt, 2 csokor petrezselyem, 1 csokor zsálya, 150 g fõtt füstölt sonka, 500 ml tej, 400 ml sonka fõzõlé, 200 ml fehérbor, 100 ml tejszín, õrölt bors, (só!) 1 szem mokkacukor;

  • Fonott mákos kalács

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 3 ek cukor, 15 db édesítõszer, 2,5 dkg élesztõ, tej.

  • Gyömbéres muffin

    Hozzávalók: 30 dkg teljes kiõrlésû liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1½ teáskanál sütõpor, 1 teáskanál õrölt fahéj, 1 teáskanál õrölt gyömbér, 1 felvert tojás, 2 dl natúr joghurt (élõflórás), 1 közepes répa finomra reszelve, 1 teáskanál finomra reszelt friss gyömbér, 3 evõkanál melasz, 1 marék tökmag.

  • Ropogós fûszerlevelek

    Hozzávalók: 1 csokor friss zsályalevél, 1 csokor friss bazsalikom, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 ág zsenge rozmaring, 3 db tojás, 10 dkg liszt, só, 1 teáskanálnyi zöldséges ételízesítõ, szódavíz, olaj a sütéshez.

  • Székely lakodalmi tyúkhúsleves

    Hozzávalók: 1 tyúk vagy 2 csirke, 2 petrezselyemgyökér, 50 dkg murok (répa), 1 kicsi fej zeller, 1 kicsi fej vöröshagyma, 10 dkg gomba, 1 kis fej karalábé, 10 szál petrezselyemzöldje, 1 marék zöldborsó, só, bors, laskatészta.

  • Kávés torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 6 tojás
    - 12 dkg liszt
    - 12 dkg cukor
    - 1 evõkanál kakaópor

    Krém:

    - 2 dl feketekávé
    - 2 dl tej
    - 15 dkg cukor
    - 6 tojássárgája,
    - 3 evõkanál liszt
    - 25 dkg sütõmargarin

    A tetejére:

    - 2 dl habtejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta, 1 fej hagyma, 2-3 kisebb krumpli (kb. 15-20 dkg), 1 nagyob sárgarépa, 1 közepes petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 kanál étkezési keményítõ (vagy liszt), 1 pár virsli, kb. 2 l víz, étolaj, só, bors, pirospaprika, õrölt kömény, majoranna.

  • Csokifészek

    Hozzávalók: cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Pácolt csirkecomb Hegedûs módra

    Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 dl száraz fehérbor, 15 dkg gomba, 2 evõkanál mazsola, 4 szál zöldhagyma szárával együtt, fél dl tejszín, 2 db egész tojás, 3-4 evõkanál liszt, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só, 1 teáskanál olaj.

  • Fokhagymás tejföllel sült puszta steak

    Hozzávalók: 1 kg sertés vagy baromfi színhús szeletelve, kb. 70 dkg burgonya, liszt, 1 tojás, só, bors, 1 nagy pohár tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt;

  • Házi készítésû croissant

    Hozzávalók:

    - 60 dkg rétesliszt
    - 3,5 dkg olvasztott vaj
    - 2,5 dkg friss élesztõ
    - 2,5 dl langyos víz
    - 1 teáskanál só
    - 7,5 dkg porcukor
    - 2 evõkanál holland kakaó
    - 30 dkg hideg vaj
    - tojás a kenéshez

  • Sajtos rizsgombóc

    A rizst a paradicsompürével, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, puhára fõzzük, levét elpárologtatjuk, majd a tûzrõl levéve belereszel­jük a sajtot.

loading...