2024.04.25. - Márk

Francia almatorta

Hozzávalók: 200gramm liszt, 100gramm vaj, 3 evõkanál kristálycukor, vanílliáscukor, só, alma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet, a kockákra darabolt vajat , egy evõkanál kristálycukrot,egy csipetnyi sót összedolgozunk egy fél pohár víz segítségével,majd pihenni hagyjuk.

Két almából és két evõkanál kristálycukorból és egy kis vaníliás cukorból kompótot készítünk. Kinyújtjuk a tésztát kör alakúra és behelyezzük a torta sütõ tálba,villával megszurkáljuk,ráöntjük az almakompótot, majd szépen ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott almát.

Ízlés szerint meghintjük cukorral. 200 fokon elõmelegített sütõben sütjük 30 percig.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!