2024.04.23. - Béla

Francia citromtorta

Hozzávalók: 250 gramm liszt, 225 gramm vaj, 300 gramm kristálycukor, 5 tojás, 3 citrom, 1 csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször is elkészítjük a tésztát;a lisztet összedolgozzuk 125g vajjal, 100g cukorral és egy csipetnyi sóval és a végén beledolgozzunk egy tojást.

Betesszük 30 percre a hûtõbe.Elkészítjük a citromkrémet; 200g kristálycukrot, 100g vajat,4 tojást, 3 citromnak a levét, 1 citrom reszelt héját alaposan összekeverjük. Kivesszük a tésztát a hûtõbõl, kör alakúra kinyújtjuk,villával megszurkáljuk és 10 percet elõsütjük 200 fokon majd ráöntjük a citromkrémet és visszatesszük 20-25 percet a sütõbe, és kész is a citromtorta. Hidegen tálaljuk!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!