rss
  • Francia citromtorta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 250 gramm liszt, 225 gramm vaj, 300 gramm kristálycukor, 5 tojás, 3 citrom, 1 csipet só.

    Elõször is elkészítjük a tésztát;a lisztet összedolgozzuk 125g vajjal, 100g cukorral és egy csipetnyi sóval és a végén beledolgozzunk egy tojást.

    Betesszük 30 percre a hûtõbe.Elkészítjük a citromkrémet; 200g kristálycukrot, 100g vajat,4 tojást, 3 citromnak a levét, 1 citrom reszelt héját alaposan összekeverjük. Kivesszük a tésztát a hûtõbõl, kör alakúra kinyújtjuk,villával megszurkáljuk és 10 percet elõsütjük 200 fokon majd ráöntjük a citromkrémet és visszatesszük 20-25 percet a sütõbe, és kész is a citromtorta. Hidegen tálaljuk!

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rántotta

    Hozzávalók:

    nyolc tojás, 5 dkg vaj vagy két evõkanál olaj, só (egy kis kanál liszt, kevés tej vagy tejföl).

  • Angol teasütemény

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg vaj, 14 dkg cukor, 2 egész tojás, kevés vaníliás cukor.

  • Klasszikus franciasaláta

    Hozzávalók: 10 dkg sárgarépakocka, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg fõtt burgonyakocka, 1 ecetes uborka, 5 dkg vaj, 3 dl tartármártás.

  • Bakonyi palacsinta

    A palacsintához: 15 dkg finomliszt, 3 tojás, 2 dl tej, 2 evõkanál olaj, szénsavas ásványvíz vagy szódavíz, 1 csokor petrezselyem, csipet só; a töltelékhez: 30 dkg darált hús sertés- vagy szárnyas húsból, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 2 evõkanál olaj, 1 kiskanál édes-nemes paprika, 3 dl zsírszegény tejföl, 1 evõkanál liszt, néhány szál kakukkfûlevél, só, frissen õrölt bors, vaj az edény kivajazásához.

  • Hajdú sajt

    Hozzávalók: 20 dkg Hajdú sajt, 1 db egész tojás, 1 evõkanál tej, 1 mk currypor, csipet õrölt szerecsendió, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz, ízlés szerint só.

  • Grapefruit Blast

    Hozzávalók: 7 cl grapefruitlé, 7 cl narancslé, 1 cl limettlé, 1 cl citromlé.

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük.

  • Csirkés rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg fõtt tészta
    - 10 dkg csirkemell apróra vágva
    - 1 hagyma
    - 1 doboz kukorica
    - 1 doboz borsó
    - bazsalikom
    - oregánó
    - só
    - bors
    - tejszín
    - sajt

  • Cumberland mártás

    Végy 70 dkg ribizlidzsemet, 2 dl vörösbort, 1/2 dl konyakot, 2 narancsot, 1 citromot, 2 dkg mustárt és kevés Cayenne borsot.

  • Tejszínes-barackos csirkekockák

    Tejszínes-barackos csirkekockákA kifilézett csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint megfűszerezzük, majd forró olajon megpirítjuk az apró kockára vágott hagymával. Ezután kis vízzel felöntve puhára főzzük. Ha a csirkemell megfőtt, hozzáadjuk az apró kockára vágott barackot, a főzőtejszínt és a barack levéből 1 decilitert. Addig főzzük tovább, amíg be nem sűrűsödik. Ha szükséges, 1 ek liszttel sűrűsíthetünk. Megfőzzük a rizst. Ha kész, együtt tálaljuk. De tálalhatjuk kukoricás rizzsel is, az is nagyon jól passzol a barackos ételekhez. Igazén ízletes és nem túl bonyolult étel.

  • Sonkás-tejszínes rakott tészta

    Sonkás-tejszínes rakott tésztaA hagymát és a sonkát apróra felkockázzuk. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba, hozzáadjuk az összetört fokhagymákat, a borsot és az ételízesítőt, majd beleöntjük a vizet is. A pennét (vagy más tésztát) egy közepes jénaiba tesszük, majd a tejszínes keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és sonka keverékét és a jénait alufóliával letakarjuk. A jénait forró sütőbe toljuk és nagy lángon 10 percig benntartjuk. Majd kivesszük, tetejét levéve átkeverjük, megforgatjuk és visszatakarva ismét berakjuk a sütőbe. Most még 25-30 percig ,,főzzük".

  • Kenyérlángos

    Az élesztõt kevés cukorral, langyos vízben felfuttatjuk. Keverõtálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk az áttört fõtt burgonyát, tojást, felfuttatott élesztõt és annyi langyos sós vizet, hogy ruganyos tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, mikor már elválik a tál falától hozzáadjuk a margarint és ezzel még jól tdolgozzuk.

  • Bounty-s muffin

    Hozzávalók: 15 dkg Bounty csoki feldarabolva, 20 dkg liszt, 10 dkg búzakeményítõ (vagy finomliszt), 2 teáskanál sütõpor, 1 csipet só, 5 dkg kókuszreszelék, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 1 csomag vaníliáscukor, 4 tojás;

  • Milánói makaróni

    Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg makaróni, 10 dkg gomba, 15 dkg füstölt hús, fél fej vöröshagyma, 3-4 evõkanál paradicsompüré, 10-15 dkg reszelt sajt, zsír, cukor, bors, só.

  • Sárgarépa fõzelék

    Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 2 dkg liszt, 2-3 dkg cukor, tej, petrezselyem, só.

  • Szõlõs-almás sonkasaláta

    Hozzávalók: 20 dkg szõlõ, 10 dkg alma, 1 fejes saláta, 15-15 dkg paradicsompaprika és paradicsom, 5 dkg zeller, 15 dkg sonka, 1-1 evõkanál borecet és olivaolaj, só.

  • Epres-krémes palacsinta

    Hozzávalók (8 palacsintához): 100g liszt, 2 tojás, 1 csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 1/2 eper, 150g cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményíto, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 1/2 dl rum;

  • Amurpaprikás bográcsban

    Hozzávalók: 1200 g amur, 300 g zöldpaprika, 20 g só, 1 db cseresznyepaprika, 300 g vöröshagyma, 300 g paradicsom, 20 g fûszerpaprika.

  • Vitaminos pizza

    Hozzávalók: 8 dkg zöldborsó, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 8 dkg brokkoli, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg sajt, 2 dl. tej, só, bors, szerecsendió.

  • Olasz tonhalas pizza

    Hozzávalók: 40 dkg pizzatészta, 30 dkg mozzarella, 20 dkg olajban eltett tonhal, só, bors.