2024.04.23. - Béla

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfû, 2 szegfûszeg, petrezselyem, liszt, olaj, só,bors, burgundi vörösbor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pörkölthúst 5 cm-es kockákra vágjuk, a sárgarépát vastag karikákra szeljük, a vöröshagymát és a fokhagymát apró szeletekre, a gombát szeletekre vágjuk.

Egy megfelelõ edényben felmelegítünk négy evõkanál olajat, beletesszük a darabokra vágott marhahúst és minden oldalon megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, répát, majd lassú tûzön kevergetve kicsit megpirítjuk, majd megszórjuk 2 evõkanál liszttel és jól összekeverjük. Ezek után lassan kevergetve, fokozatosan adjuk hozzá a vörösbort, egészen addig, míg 3/4 részben ellepi a húsunkat, majd vízzel felengedjük, hogy teljesen ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselymet, szegfûszeget, ízlés szerint megsózzuk és borsozzuk. Kb.másfél órát fõzzük lassú tûzön, néha megkeverjük. Ha már majdnem teljesen puha a hús, akkor beletesszük a gombát és még kb. 15 percet fõzzük. Ha szükséges, akkor fõzés közben egy kis vörösbort önthetünk hozzá.

A burgundi marhapörköltet fõtt burgonyával vagy tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!