2024.03.29. - Auguszta

Francia hagymaleves

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg vöröshagyma, 1liter leveskockából készített leves, 50 g vaj, 20 dkg reszelt sajt, 2 evõkanál liszt, 2 tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymat és fél órán keresztül lassú tûzön dinszteljük, néha megkeverjük rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzá öntjük az elõre elkészített kockalevest. Felforraljuk és további 20 percig lassú tûzön fõzzük a hagyma felét kiszedjük és összekeverjük a 2 tojás sárgájával, majd lassú tûzön, fokozatosan hozzáadva belekeverjük a levesbe. Sütõbe való kis tálkákba szétmerjük, fokhagymás pirított kenyeret helyezünk a tálkák tetejére, majd megszórjuk reszelt sajttal. 240 fokon addig sütjük, amíg a reszelt sajt meg nem pirul a tetején.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!