2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Görög káposztaleves

Hozzávalók: 1 kis fej káposzta, 2 fej hagyma, 3 ek olivaolaj, 1 l zöldségleves, reszelt citromhéj, 1/2 tk ánizsmag, 1/2 tk édesköménymag, só, bors, citromlé, 4 paradicsom, 6 dkg juhsajt, apróra vágott kapor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A káposzta torzsáját eltávolítom és a káposztát darabokra vágom. A hagymát felkockázom és a káposztával, valamint az olivaolajjal megpárolom. Hozzáadom a zöldséglevest, a reszelt citromhéjat, az ánizs-, illetve az édesköménymagot és lefedve 25 percig fõzöm. Sóval, borssal és citromlével ízesítem. A paradicsomoknak lehúzom a héját és felkockázom. A juhsajtot lereszelem. A levest sajttal, paradicsomkockákkal és apróra vágott kaporral tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!