2024.04.25. - Márk

Tzatziki saláta

Összetevõk: 500 g natúr joghurt, 1 db kígyó uborka, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek kapor apróra vágva, 1 ek olaj, pár csepp citromlé, frissen õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy teaszûrõbe gézlapot teszünk, tegyük rá egy tálra, hogy ne csússzon bele a szûrõ, és legyen hely a kettõ között, ahova csepeg majd a joghurt.

Kanalazzuk bele a joghurtot és egy éjszakára tegyük lefedve a hûtõbe, hagyjuk kicsöpögni a savót. Így lesz finom sûrû, krémes a tzatzikink.

Héjastól, durvára reszeljük le az uborkát, sózzuk le, egy kicsi állás után alaposan nyomkodjuk ki a sós lébõl.

A joghurtot, uborkát, zúzott fokhagymát, kaprot, citromlevet, olajat, borsot jól keverjük ki. Pár órára, lefóliázva, tegyük hûtõbe, hogy az ízek összeérhessenek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!