rss
  • Túrós áfonyás rétes

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg sovány túró, 15 dkg áfonya, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dkg búzadara, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

    Megmosom az áfonyát és kettévágom õket. Egy keverõtálban elkeverem a vajat a porcukorral és a tojássárgájával. Hozzáadom a grízt, az áttört túrót, az áfonyát, a tejfölt és a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Lazán összekeverem és az elõkészített réteslapokat ezzel töltöm meg.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Áfonya likõr

    Hozzávalók: 1 üveg áfonyalekvár, 8-10 dkg cukor, 0,75 liter vodka, 1,5 dl víz.

  • Tejszínes cseresznyeleves

    Tejszínes cseresznyelevesFelteszünk egy lábasban vizet forrni, és amikor gyöngyözve forr, beleöntjük a cseresznyét. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal és őrölt szegfűszeggel, és gyorsan elkészítjük a habarást. Egy csészébe beleteszünk 5 púpos evőkanál lisztet, és vízzel csomómentesre keverjük. Egy szűrő segítségével beleszűrjük a levesbe, és jól elkeverjük. A pudingport kevés hideg vízzel elkeverjük, és szintén a leveshez adjuk, majd hagyjuk, hogy rottyanjon egyet az egész. Belekarikázzuk a citromot, és a levest hűtőfürdőbe tesszük.

  • Palermói körözött

    Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 15 dkg márványsajt, 5 dkg vaj, 2 dkg olajbogyó, fél-fél csokor metélõhagyma és petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 8 db zsemle, só.

  • Gyümölcsös kekszes

    Hozzávalók:

    1 csomag háztartási keksz (kocka alakú), 3 pohár tejföl, 4 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, gyümölcs, 1 csomag tortazselé

  • Zöldbabfõzelék másként

    Hozzávalók: 1/2-1/2 kg zöldbab és krumpli, 2 pár virsli, kapor, só, bors, vegeta, majoránna, 2 dl tejföl, vöröshagyma, pirospaprika.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához késhegynyi törött fekete bors ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Magyaros egytál

    Hozzávalók: 50 dkg sertés lapocka vagy comb, 1 pár szafaládé, 1,2 kg burgonya, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 nagy hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz pritamin, 10 deka császárhús, 2 evõkanál olaj, só, õrölt pirospaprika, bors, szurokfû, rozmaring, 1 marhahúsleves kocka.

  • Köleskásás hurka

    Hozzávalók: 60 dkg köleskása, 80 dkg véres, zsíros hús, 1 liter disznóvér, 2 dkg törött bors, késhegynyi köménymag õrlemény, 1 dkg szegfûbors õrlemény, kevés majoránna, só;

  • Tejfölös spárgaleves

    Hozzávalók: 50 dkg csont, 10 dkg vegyes zöldség, 50 dkg spárga, 2 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 8 dkg fõtt rizs, só, cukor, petrezselyem.

  • Töltött szõlõlevél

    Nagyon jó tavaszi étel a töltött szõlõlevél, melyet tetszés szerint egressel, vagy sóskával lehet elkészíteni. A szõlõ leveleket jól megmossuk s gyenge ecetes vízben leforrázva állni hagyjuk. Ez alatt elkészítjük a tölteléket. Egyenlõ részben veszünk felsál és disznóhúst, megdaráljuk, feleannyi rizst veszünk, mint húst, egy tojást, pirított vereshagymát, kis törött borsót, sót, mindezt jól elkeverjük.

  • Kókuszgolyó

    Hozzávalók: 50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 1 tasak vaníliás cukor, 1 mokkáskanál rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, 2 dl kávé, 1 dl tej.

  • Sonkás-sütõtökös metélt

    Hozzávalók:

    - 20 dkg sonka
    - 6 dkg sajt
    - 15 dkg sütõtök
    - 1 db kápia paprika
    - 4 szál újhagyma
    - 2 dl tejszín
    - 2 dkg sütõmargarin
    - 1 evõkanál olívaolaj
    - kis csokor bazsalikom
    - só
    - frissen õrölt feketebors

  • Tejszínes, paradicsomos, pestos csirkemell

    Összetevõk: 2 szép csirkemell, 3 dl tejszín, 8-10 db koktélparadicsom, 6-7 kk pesto.

  • Pikáns ecetes cukkini

    Hozzávalók: 3 kg felszeletelt cukkini, 1 kg felszeletelt vöröshagyma, 20 dkg só, 1 l borecet, 20 dkg cukor, 2 mokkáskanál kurkuma, 1 evõkanál mustármag, 2 evõkanál koriandermag.

  • Yogurt tatlisi - török édesség

    Hozzávalók: 5 dl joghurt, fél kg liszt, 1 kg cukor, 1 tk sütõpor, 4 tojás.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Epres krémtúró

    Hozzávalók (4 adagra): 40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanília (esetleg aroma) és édesítõ ízlés szerint.

  • Mexikói tokány

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka vagy -csülök, 30 dkg gomba, 20 dkg hagyma, 20 dkg paradicsom (vagy ennek megfelelõ paradicsompüré), 1 kanál pirospaprika, 1,5 dl olaj, két szem szegfûbors õrölve, só.

  • Bundás banán

    A banánt 2-3 cm-es darabokra szeleteljük, kevés fahéjas porcukorral meghintjük, átforgatjuk. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a sört, az olvasztott vajat, a lisztet, egy csipet sót. Az egészet elkeverjük, konyharuhával letakarva 1 óráig állni hagyjuk, míg a tészta egy kicsit felhabzik.

  • Rakotthús

    RakotthúsEgy kerek jénait kimargarinozunk, majd a baconcsíkokkal kibéleljük. A sajtot lereszeljük. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk és kiklopfoljuk. A bacon szeletekre rakosgatjuk egy rétegben. Fűszerezzük ízlés szerint fűszervarázzsal. Rétegezzük a sonkát, a sajtszeleteket, majd ismét hús jön, míg betelik a tál. A főzőtejszínt elkeverjük egy kis reszelt sajttal, és leöntjük az egészet. Kicsit megemelgetjük a rétegeket, hogy bejusson a tejszín, a tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal, és berakjuk a sütőbe. Alá tepsit teszünk, mert a tejszín és a zsiradék miatt kifolyhat a kisült lé.