rss
  • Fejpástétom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg fejhús, fél kg máj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, só, szerecsendió.

    A fejhúst, és a májat megfõzöm. A hagymát zsíron megpirítom, az egészet apró lyukú darálón ledarálom, fûszerezem és jól összekeverem. Bélbe töltöm, majd 90 fokos vízben egy órán át fõzöm. A vízbõl kiemelve hideg vízzel lehûtöm. Hidegen felszeletelve tálalom.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos sonkás reggeli tükörtojással

    Hozzávalók: Személyenként 2-2 szelet Gici grillsajt, borsos és fokhagymás (Gictej-tõl), 60 g gépsonka (pápai), 1 db tojás, pár csepp olaj. A díszítéshez koktél paradicsom és petrezselyemzöld.

  • Hagymás csirkecomb

    Hozzávalók: 4-4 db alsó és felsõ csirkecomb, 3 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöld, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál citromlé, kevés liszt, tojás, zsemlemorzsa, só, bors.

  • Tésztával töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált hús
    - 30 dkg szarvacskatészta
    - 45 dkg bacon
    - 1 db tömlõs sajtkrém
    - 20 dkg tejföl
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 zöldpaprika
    - só
    - bors
    - petrezselyemzöld
    - 1 teásk. pirospaprika
    - olaj

  • Római articsóka

    Hány személyre: 4 személyre: 4 articsóka, 1 citrom, 125 g szikkadt kenyérbél, 1 pohár olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 4 ek. borecet, petrezselyem, friss menta, néhány szem édesköménymag, 1 nagy pohár gyümölcsös aromájú fehérbor, 1 nagy pohár borjú- vagy csirkehúsleves, fekete olajbogyó, só és bors.

  • Borjúpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg kockára vágott borjúhús, 1 fej hagyma, 3-4 evõkanál olaj, 1-1 zöldpaprika, paradicsom, só, pirospaprika, csipet köménymag, ízlés szerint kevés Worchester mártás.

  • Dörgicsei töltike

    Hozzávalók: 12-15 szõlõlevél, 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 közepes hagyma, só, bors, 50 dkg sóska, 2 dl tejföl, cukor.

  • Tejleves

    Hozzávalók: 2 l tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 1 dl tejszín, só. Tészta: 2 tojás, 4 dkg liszt, 4 dkg reszelt sajt, só, vaj.

  • Non plus ultra

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg, 3 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor, 1 teáskanál ecet.

  • Pizza tészta recept (az összes tudnivalóval)

    Hozzávalók: 1 l víz, 2 kg liszt, 2 dkg élesztõ, 0.5 dkg tengeri só.

  • Töltött padlizsán

    Töltött padlizsánA padlizsánokat félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A padlizsáncsónakokat bekenjük olívaolajjal, majd 200 fokos sütőbe tesszük 10 percre. Ezalatt kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított a hagymát és gombát. Beletesszük a felkockázott padlizsánt és a kapribogyót, és pár percig kevergetjük. Megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt, és lassú tűzön pár percig sütjük. A masszát az elősütött padlizsánokba kanalazzuk, majd meghintjük bőven reszelt sajttal. Végül 200 fokos sütőben 15 percre alatt készre sütjük.

  • Joghurtos hal

    Hozzávalók:

    0.5 kg tengeri halfilé, só, bors; zöldfûszerek tetszés szerint: (bazsalikom, kakukkfû, petrezselyemzöld, kapor), ½ citrom leve, 2 dl joghurt

  • Feketeerdõ torta

    Hozzávalók:

    A tésztához: 2 evõkanál Rama margarin, 8 db tojás, 20 dkg barnacukor, 15 dkg liszt, 5 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg kakaó;

    A töltelékhez: 1 üveg meggybefõtt (kb. 45 dkg gyümölcs), 3 teáskanál étkezési keménytõ, 2 evõkanál cseresznyepálinka vagy meggylé, 7,5 dl tejszín, 2 evõkanál porcukor, 5 dkg csokoládé;

  • Házi sós perec

    Házi sós perecEgy széles lábasba, vagy serpenyőbe vizet töltünk és felforraljuk. A lisztet tálba szitáljuk, a szobameleg margarint hozzáadjuk, az élesztőt rámorzsoljuk, 1,5 kiskanál sóval ízesítjük, majd a langyos vízzel 5-6 perc alatt bedagasztjuk. Akkor jó, ha elválik a tál falától és egy kicsit kemény tészta lesz belőle. A sütőt forróra előmelegítjük. A tésztát gyúrólapon kissé hosszúkásra sodorjuk, majd 12 részre vágjuk. Egyenként ceruza vastagságúra, kb. 40 cm hosszúra hengergetjük, majd a két végét befelé hajlítva, perecet formálunk belőle. A tészták találkozásánál egy kicsit összenyomjuk.

  • Currys rizibizi

    Hozzávalók: 1 csésze rizs, fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál curry, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Bácskai füstölt spagetti parasztosan

    A spagettit a szokásos módon megfõzöm, meleg vízzel leöblítem és a fele tejföllel összekeverem. Melegen tartom.

  • Almalé

    Hozzávalók: 7 kg alma, 6 liter víz, 2 dkg citromsav, 11 teáskanál nátrium benzoát, 1 kg méz.

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 db paradicsomos halkonzerv, 2 dl párolt rizs, 2 db egész tojás, 2-3 ek zsemlemorzsa, 2-3 ek liszt, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk törött fekete bors, kevés só.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Csirkemáj borban

    Elkészítéséhez: 3 dkg vaj vagy margarin, 60 dkg csirkemáj, só, bors, 10 dkg gomba, 1 db alma, 1 fej hagyma, 2 likõröspohár fehér bor, 1 kanál liszt, 1 kávéskanál ételízesítõ szükséges;

  • Zöldségkrémleves

    Hozzávalók:

    2 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa vagy paszternák, 1 krumpli, 1 mogyoróhagyma vagy 2 zöldhagyma, 1 csésze zöldbab, 2 teáskanál apróra vágott koriander levél (petrezselyem), 3 evõkanál vaj (margarin), 2 bögre forró víz, 3 csésze tej, só, késhegynyi õrölt fehér bors, 1 evõkanál kukoricaliszt