Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Emellett tehát nyugodt tempóban átöblíthettem a káposztát – máskülönben sós marad nagyon –, melyet apróbb darabokra szeltem. Aztán felkarikáztam a kolbász felét, másik felét négy nagyobb darabba vágtam, és felkockáztam a hagymát.
A kolbászt lassú tûzön óvatosan zsírjára sütöttem. Hozzá vetettem a hagymát, majd mikor az megdinsztelõdött, következett bele a káposzta, a szétnyomott fokhagyma, csipetnyi õrölt bors meg egy kis bor. Negyedóra alatt átpárolódott az egész. Összekevertem a nokedlivel, s mehetett egy kis tûzálló edényben a sütõbe. (kemencébe) Negyedóra alatt megpirult a teteje, és isteniek lettek az ízek. Tálaláskor a nokedlis káposzta tetejére került a sült kolbász.
Jó étvágyat!