2024.04.19. - Emma

Káposztás-kolbászos nokedli

Hozzávalók 4 személyre: 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 db vöröshagyma, 30 dkg füstölt kolbász, ízlés szerint õrölt bors, 30 dkg savanyú káposzta, 1 dl fehérbor, 2 db tojás, 60 dkg finom liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Nos, az egész úgy kezdõdik, hogy az ember fia – vagy lánya/felesége/ édesanyja – csinál egy jó adag, közepesre szaggatott nokedli. (Tudják: liszt, tojás, só, egy kis víz, kavarás, szaggatás, keverés, szûrés és kész is…)

Emellett tehát nyugodt tempóban átöblíthettem a káposztát – máskülönben sós marad nagyon –, melyet apróbb darabokra szeltem. Aztán felkarikáztam a kolbász felét, másik felét négy nagyobb darabba vágtam, és felkockáztam a hagymát.

A kolbászt lassú tûzön óvatosan zsírjára sütöttem. Hozzá vetettem a hagymát, majd mikor az megdinsztelõdött, következett bele a káposzta, a szétnyomott fokhagyma, csipetnyi õrölt bors meg egy kis bor. Negyedóra alatt átpárolódott az egész. Összekevertem a nokedlivel, s mehetett egy kis tûzálló edényben a sütõbe. (kemencébe) Negyedóra alatt megpirult a teteje, és isteniek lettek az ízek. Tálaláskor a nokedlis káposzta tetejére került a sült kolbász.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!