rss
  • Boszorkánypogácsa

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.

    loading...

    A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk belõle, és tojás fehérjébe mártjuk, darabos dióba hempergetjük, közepét benyomjuk. Világosra sütjük, még melegen kevés lekvárt pöttyintünk a kis kráterbe.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mákos kuglóf

    Mákos kuglófEgy edényben a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a levet, majd egyenként beleütjük a tojásokat, és alaposan eldolgozzuk a tésztát. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a sütőport, a sót, és a mákot. Ezután a lisztes keveréket óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, majd az egészet egy kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha sülés közben a teteje nagyon kezdene pirulni, fedjük le fóliával.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

  • Görög káposztaleves

    Hozzávalók: 1 kis fej káposzta, 2 fej hagyma, 3 ek olivaolaj, 1 l zöldségleves, reszelt citromhéj, 1/2 tk ánizsmag, 1/2 tk édesköménymag, só, bors, citromlé, 4 paradicsom, 6 dkg juhsajt, apróra vágott kapor.

  • White lady

    Hozzávalók: 2 jégkocka, 2 cl fehér curacao, 2 cl gin, 2 cl citromlé.

  • Palermói körözött

    Hozzávalók: 20 dkg juhtúró, 15 dkg márványsajt, 5 dkg vaj, 2 dkg olajbogyó, fél-fél csokor metélõhagyma és petrezselyem, 2 gerezd fokhagyma, 8 db zsemle, só.

  • Arab mézes rudacskák

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 teáskanál õrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5 dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj a sütéshez.

  • Vagdalthús fõtt burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg marhahús, 1 kisebb nagyságú burgonya puhára fõzve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, kevés reszelt hagyma, 1 fél kapart fokhagyma, ízlés szerint fehérbors, só.

  • Bableves

    BablevesA babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük (ha nincs benne fekete bab, akkor nem kell kicserélni a vizet), amíg félpuha lesz. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Rádobjuk a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát (ízlés szerint átöblítve és késsel átvágva), a babérlevelet, sót, és a leszűrt félig főtt babot.

  • Pácolt hal sörtésztában

    Hozzávalók: 2 nagy, pácolt, hagymás hal (kb. 50 dkg-nyi), 2 evõkanál ecetes hagyma, másfél deci sör, 1 db egész tojás, 10-12, dkg finomliszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt, gyömbér, mokkáskanálnyi õrölt fehér bors, csipetnyi só, kevés cukor;

  • Joghurttorta - sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy magunk által sütött vékony piskóta lap, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 1 pohár habtejszín, cukor ízlés szerint (5-10 evõkanál), kb 3 dl tej.

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük. Leszûrjük és kihûlni hagyjuk.

  • Ecetes apródinnye

    A teljesen egészséges, kemény, zöld apró dinnyéket kiválogatjuk. 15-20 percig bõ, hideg vízben áztatjuk, majd egyenként alaposan megmossuk.

  • Mentaital

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 1 csokor friss borsmenta, 8 filter édeskömény-alma-tea, 4 evõkanál mentaszirup, 2 zöldcitrom.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Amerikai gyümölcssaláta

    Hozzávalók (4-5 személyre): 1 kg nyers gyümölcs, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejföl, 1 citrom, porcukor, pirított mandulaszilánkok.

  • Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni

    Hozzávalók: fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

  • Húsvéti fõtt sonka

    Hozzávalók: 1 db sonka, kötözött sonka, 1 db csülök, 5 db tojás, 1 szál friss torma, paprika, paradicsom, piros retek, lila hagyma;

  • Gerslileves

    A babot éjszakára beáztatjuk. A kockára vágott húst a babbal egy óráig elõre fõzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, gombát és a gerslit. Sózzuk, borsozzuk. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

  • Egészben sült, töltött csirke

    Egészben sült, töltött csirkeMár a tisztításnál ügyeljünk arra, hogy bőre szét ne szakadjon! Kezünkkel ügyesen a bőr alá nyúlva elválasztjuk a bőrt a comb- és a mellehúsától. A csirkét kívül- belül gyengén besózzuk, kevés majoránnával fűszerezzük. A zsemlét tejben megáztatjuk, kicsavarjuk, jól szétmorzsoljuk. A zsíron megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a csirke elkapart máját, a zsemlét, a nyerj tojást, sót, borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet. A tölteléket egyenletesen a bőr alá töltjük, egészen le a comb tövéig, amíg a bőr fel van nyitva, vagy a csirke hasüregébe nyomkodjuk, a nyílást a végén összetűzve.

  • Sajtos töltött sonka

    Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só.

loading...