2024.04.25. - Márk

Fácánleves

Hozzávalók: 1 db fácán, 30 dkg vegyes zöldség, zeller, kis fej hagyma, só, bors, 1 kávéskanál paradicsompüré, 10 dkg gomba, gyömbér, petrezselyemzöld, 1 tojásból készített finom házi cérnametélt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A fácánt megtisztítjuk, megmossuk és megfelelõ nagyságú fazékba tesszük. Hideg vizet öntünk rá, felforraljuk, habját leszedjük. Takaréklángon fõzzük, ügyelve arra, hogy ne forrjon erõsen, mert akkor zavaros lesz. Amikor a fácán félpuhára fõtt, beletesszük a vegyes zöldséget és ízlés szerint fûszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a gombát.

Házi tésztát készítünk és lehetõség szerint szerint vékonyra vágjuk. Amikor a fácán megpuhult, a zöldségekkel együtt kiszedjük a levesbõl. Feldaraboljuk a zöldséget metéltre, a gombát szeletekre vágjuk. A levesestál aljára tesszük a fácánhúst, erre helyezzük a kifõtt metélt tésztát, a vékonyra vágott zöldséget, a szeletelt gombát, és végül rászûrjük a forró levest. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük és azonnal asztalra adjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!