Hozzávalók: 5 tojás, 25 dkg porcukorral, 1 kk. sütõpor, 1/2 citrom, 7 dkg liszt, 20 dkg dió, 30 dkg reszelt sárgarépa, kevés zsír. Bármilyen krémmel, dzsemmel tölthetjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
5 tojás sárgáját habosra keverünk, 25 dkg porcukorral és 1 kk sütõporral, majd tovább keverve, összekeverjük a citrom levével és reszelt héjával. Hozzáadunk 30 dkg reszelt nyers sárgarépát, 7 dkg lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kizsírozott, kilisztezett, közepes tepsibe töltjük és forró sütõben 5 percig erõs lángon, majd tûpróbáig takarékon sütjük. Ha kihûlt, hosszúkás szeletekre vágjuk, bármilyen krémmel, dzsemmel tölthetjük.
Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!