2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tengeri halpogácsa

Hozzávalók: 1 db paradicsomos halkonzerv, 2 dl párolt rizs, 2 db egész tojás, 2-3 ek zsemlemorzsa, 2-3 ek liszt, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk törött fekete bors, kevés só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halkonzervet kibontjuk és a levét leszûrjük. Mély tálba öntjük a párolt rizst, rászórjuk a darabokra vágott halat, a fûszereket és a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a hal levét és a feltört, nyers felveretlen) tojást. Megsózzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Nedves kézzel kis pogácsákat formázunk a rizses-halas masszából, végül kevés lisztbe mártva a 170 fokos olajban szép pirosra megsütjük (7-8 perc). Salátával vagy mártással tálaljuk. Hidegen is, melegen is nagyon jó. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ, nem drága, finom étel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!