rss
  • Mandulás kínai csirke

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 5 dkg tisztított fehér mandula, kis doboz ananászbefõtt, 10 dkg rizsliszt, 1 dl édes fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 tk cukor, csipetnyi törött fehér bors, ízlés szerint só.

    A tojásfehérjét kicsit felverjük (nem kell kemény habbá verni) és belekeverjük a cukrot, a rizslisztet, a bort, a sót és a borsot. A kis darabokra vágott csirkét a pácba belemártva egy órán keresztül érleljük.

    Közben a tisztított mandulát forgácsokra aprítjuk. A pácolt, "bundás" csirkedarabokat megforgatjuk a mandulában, és a 170 fokra felhevített olajban 6-7 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

    A lecsöpögtetett húsdarabokat meleg tálra tesszük, köré rakjuk a levétõl leszûrt ananászbefõttet, és mandulával ízesített párolt rizzsel tálaljuk. Nagyon egyszerûen készíthetõ, különleges étel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós rétes

    Tojás nagyságú vajat elkeverünk 3-4 tojássárgájával, 2 kanál cukor s egy fél font tehéntúróval s egy marék tisztított mazsolaszõlõvel.

  • Grape fruit saláta

    Hozzávalók: 2 kisebb grape fruit, 2 alma, 20 dkg párizsi, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, 3 evõkanál olaj, bors, só, késhegynyi cukor.

  • Zelleres, savanykás bableves

    Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db friss zeller a zöldjével együtt, 10 dkg szarvacska vagy hasonló száraztészta, 3 db babérlevél, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, fél pohár tejföl, vegeta;

  • Fokhagymás öntött saláta

    A salátákat gondosan megmossuk, lecsurgatjuk és négyfelé vágjuk. Lábasba 1 liter ecetes vizet öntünk, megsózzuk és felforraljuk. Amikor a víz felforrt, beletesszük a salátákat, félrehúzzuk a tûzrõl és letakarva 2 percig állni hagyjuk.

  • Majoránnás karotta

    Hozzávalók: 4 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 1 db egész tojás, másfél dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál majoránna, 1 csapott teáskanál só, mokkáskanálnyi porcukor, mokkáskanálnyi törött fekete bors;

  • Kókuszos háromszögek, ananászdarabokkal

    Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 6-8 dkg liszt, -3 dkg étkezési keményítõ, 8 dkg kókuszreszelék, 1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefõtt, 10 dkg narancslekvár, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 20 dkg krémtúró, kb. 6 evõkanál kókuszlikõr (elhagyható), 2 evõkanál citromlé, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín;

    Díszítéshez: ananász, kókuszpehely;

  • Alkoholmentes ünnepi bólé

    A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hûtse be, majd behûtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás elõtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

  • Édes-káposztafõzelék

    Hozzávalók: 70-80 deka káposzta, 6 deka zsír, 4 deka liszt, 6 deka vöröshagyma, só, töröttbors, 30-40 deka sertésfejhús,1 deci tejföl.

  • Nyári saláta

    Hozzávalók: 2 db kicsontozott csirkecomb, 1 csirkemell, 20 dkg cseresznye, 5 db újhagyma, 2 db sárgarépa, 1db zöldpaprika (sárga), olívaolaj, só. Az öntethez: 1 deci fehérbor, 0,5 deci piros borecet, olívaolaj, friss mentalevél, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, 1 kávéskanál fûszerkeverék (kardamon, koriander, fehér bors), 1 kávéskanál cukor.

  • Kávés torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 6 tojás
    - 12 dkg liszt
    - 12 dkg cukor
    - 1 evõkanál kakaópor

    Krém:

    - 2 dl feketekávé
    - 2 dl tej
    - 15 dkg cukor
    - 6 tojássárgája,
    - 3 evõkanál liszt
    - 25 dkg sütõmargarin

    A tetejére:

    - 2 dl habtejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Gesztenyés mignon

    Hozzávalók:

    30 dkg gesztenye, 20 dkg cukorból 2 dl vízzel készült szirup, kis kanál likõr, 2 dkg világosra pirított darált mogyoró, reszelt csokoládé

  • Nutella csók

    A Nutellát picit meglangyosítjuk, hogy folyós legyen. A tojásfehérjét a cukorral keményre verjük.

  • Csirkecomb kókuszbundában

    A csirkecombot a só, bors és paprika keverékében megforgatjuk és azzal egyenletesen bedörzsöljük. A kókuszreszeléket és a tojást összekeverjük, a combokat ebben is átforgatjuk, a kókuszdarabokat enyhén rányomkodjuk. A vajat felolvasztjuk, a combokat belehelyezzük, és szorosan lefedve sütjük. 5 percenként megfordítjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön.

  • Paraszt pulykamell

    Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 25 dkg camembert sajt, 8 db burgonyalángos, só, bors, 3 evõkanál méz, 2 evõkanál szójaszósz, 1,5 dl olívaolaj.

  • S'More - pillecukros keksz

    Ez egy hagyományos és nagyon népszerû édesség Amerikában. A tûbortûz felett sütögetett pillecukor továbbfejlesztett változata. Nagyon népszerû a gyerekek körében köszönhetõen annak, hogy nagyon ropogós, nagyon csokis és nagyon ragacsos.

  • Bodzavirág bor

    Tegye a lemorzsolt bodzavirágot rozsdamentes fazékba, adja hozzá a cukrot és a citromot, majd forrázza le 3 liter lobogva forró vízzel. Ha kihûlt adja hozzá az élesztõt. Az így elkészített alapot hagyja állni egy éjszakán keresztül, majd másnap szûrje le, töltse üvegekbe, és gyengén ledugaszolva tegye azokat hûvös helyre (ne a hûtõszekrénybe!). Az érlelés során többször kiugorhat a nyakas üvegek dugója, ha elõfordulna, dugaszolja gondosan vissza azokat. Amikor már letisztult lé, szûrje le az idõközben képzõdött üledéket, majd dugaszolja be véglegesen az üvegeket.

  • Babos köret pikánsan

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb hagyma
    - 1-1 zöld és piros húsú paprika
    - 2 vörösbab konzerv

    Mártáshoz:

    - 10 evk ketchup
    - 2 evk barna cukor
    - 1 kk. fűszerkeverék
    - 1 kk. mustár
    - chili paprika

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg tészta
    - 60 dkg kukorica
    - 30 dkg cukorborsó
    - 40 dkg sajt
    - 40 dkg füstölt sonka
    - 20 dkg savanyú uborka
    - 4 db tojás
    - 3 dl tejföl
    - 2 dl majonéz
    - 2 teáskanál mustár
    - só
    - bors

  • Tárkonyos bárányleves

    Hozzávalók: 30 dkg báránycomb, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gyökér, 5 dkg zellergumó, 5 dkg gomba, 1 db fehér paprika, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához), só, bors, tárkony, tárkonyecet, citromlé ízlés szerint, 1 db tojás.

  • Hortobágyi töltött burgonya

    A szokásos módon sertéspörköltet készítünk. Közben személyenként két darab nagyobb burgonyát héjában megfõzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk õket. Üregeket kaparunk ki.