2024.03.19. - József, Bánk

Csirkemell süni

Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 ek liszt, 2 púpozott ek zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mk mandulaaroma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kicsontozott és bõrétõl megfosztott csirkemelleket egyenként 2 darabra vágjuk és megsózzuk. (Így összesen 8 húsdarab lesz.) A mandula felét durvára daráljuk és a zsemlemorzsához keverjük, a másik felét szálkásra vágjuk. A tojásokat habosra keverjük, hozzáadjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, a mandulaaromát, kevés sót és a fehér borsot.

A húsdarabokat elõször lisztben, majd a fûszeres tojásban megforgatjuk, utána a mandulás morzsában meghempergetjük, ezután újból a tojásba mártjuk, végül a mandulacsíkokban megforgatjuk. A szálas mandulát kicsit rá is nyomkodjuk, majd 170 fokra felhevített olajban 6-8 perc alatt szép piros barnára megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és párolt vajas zöldséggel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!