2024.03.29. - Auguszta

Pincepörkölt vörösborral

Hozzávalók: 2 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, 80 dkg marhalábszár, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2 dl vörösbor, 1 kg burgonya, pirospaprika, köménymag, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A megtisztított, apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A tûzrõl lehúzzuk, a pirospaprikával, a köménnyel meghintjük, és sóval ízesítjük. A tûzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst be-ledobjuk.

Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. A felaprított paprikát és paradicsomot is beletesszük, és lassú tûznél, néha egy kevés vizet és a bort aláöntve, puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a meghámozott, cikkekre vagy kockákra vágott burgonyát is beleszórjuk, és együtt megpuhítjuk. Karikákra vágott erõs paprikával, paradicsommal díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!