2024.04.18. - Andrea, Ilma

Sörös gombóc

Hozzávalók: 25 dkg sovány sertés- vagy marhahús, 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér, 3 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt fehér bors, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, késhegynyi cukor, zsemlemorzsa a bundázáshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zsemlét apróra összevágjuk, és a sört ráöntjük. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk az enyhén kicsavart zsemlével, a mustárral, a tojással, a szétzúzott fokhagymával és a fûszerekkel, majd hozzáadjuk az áztatás során visszamaradt sört is.

Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belõle, zsemlemorzsában megforgatjuk, és azt rá is nyomkodva, 170 fokra felforrósított olajba tesszük. 5-6 perc alatt piros-ropogósra megsütjük és lecsöpögtetve, fogvájót szúrunk bele. Sör mellé kitûnõ harapnivaló. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!