rss
  • Lecsós burgonya

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40 dkg füstölt húsos sonka, fél dl olaj, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek fûszerpaprika, 80 dkg burgonya, só, õrölt bors, 4 zöldpaprika, 4 paradicsom.

    A sonkát csíkokra vágjuk, a forró olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tûzrõl, és megszórjuk fûszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a cikkekre darabolt burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy háromnegyedig ellepje. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és fedõvel letakarva közepes tûzön kicsit elõfõzzük. Beletesszük a szeletelt zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, összekeverjük, és fedõ nélkül, lassú tûzön készre fõzzük. Ha elkészült, paradicsommal, és zöldpaprikával díszítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Görög narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • Karfiolpörkölt

    Hozzávalók: 1 nagy fej karfiol, 2 fej hagyma, 1 teáskanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 kicsi paradicsompüré konzerv, 2 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, késhegynyi pirospaprika, vegeta.

  • Mustáros hagyma

    Hozzávalók: 5 nagy fej lila hagyma, só, 3 evõkanál mustár, 2 evõkanál porcukor, 2 kiskanál ecet.

  • Cindarella

    Hozzávalók: 2cl kókuszszirup, 1cl grenadine, 8cl ananászlé, 8cl narancslé, 2cl tejszín.

  • Sült spagetti

    Hozzávalók: 20 dkg spagetti, 2 ek. margarin, 50 dkg darált hús, 2 tojás, 20 dkg túró, 4 ek. reszelt parmezán, 1-1 hagyma, zöldpaprika, konzerv paradicsom, 1-1 tk. cukor, só, szurokfû (oregano), olaj.

  • Fokhagymás harcsa céklával

    Hozzávalók: 4 vastagabb harcsaszelet, só, bors, 5 gerezd fokhagyma, liszt, vaj, 40 dkg cékla, 1 ek. köménymag, só, bors, 10 dkg lilahagyma, 20 dkg alma, 1 kanál porcukor, 10 dkg dió, 6 kiskanál borecet.

  • Borsós krumplisaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg krumpli
    - 1 db lilahagyma
    - 10 dkg zöldborsó
    - 1-2 evőkanál tárkonyecet
    - só
    - 1 teáskanál ételízesítő
    - cukor

    Az öntethez:

    - 2 dl tejföl
    - 1 teáskanál csípős mustár
    - 1 mokkáskanál currypor
    - só
    - őrölt fehérbors
    - cukor

    Tetejére:

    - 10 dkg sajt

  • Zöldséges tészta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg penne tészta
    - 1 fej hagyma
    - 15 dkg cukorborsó
    - 3 db sárgarépa
    - só
    - bors
    - oregánó
    - 1-2 db cukkini
    - 15 dkg reszelt sajt

  • Lencsefõzelék

    A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.

  • Rakott zöldbab

    Rakott zöldbabEgy lábasban feltesszük forrni 2 pohárnyi vizet, ha már forr mehet bele a só és a vega-mix és az 1 pohár rizs. Fedő alatt kis lángon megfőzzük, néha megkavarjuk, hogy ne ragadjon le. Közben pár kanál olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, ha kész teszünk bele egy kis pirospaprikát és beletesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és teszünk bele 2 gerezd zúzott fokhagymát is. Ha szükséges öntünk rá egy kicsi vizet is és fedő alatt megpároljuk. Közben a zöldbabot megtisztítjuk és felvágjuk 2 cm-es darabokra.

  • Ökörfarok pörkölt (római recept)

    Hozzávalók: 1 ökörfarok, hasonló súlyú ökörfejhús, sonkaszalonna, sûrített paradicsom, zsír, hagyma, 1 sárgarépa, fokhagyma, petrezselyem, zeller, só, bors, fanyar vörösbor, víz.

  • Almaleves

    Hozzávalók 4 személyre:

    fél kg alma, 1 citrom leve, 15 dkg porcukor, 2 db szegfûszeg, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 dl fehérbor, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 dl tejszín

  • Hortobágyi töltött burgonya

    A szokásos módon sertéspörköltet készítünk. Közben személyenként két darab nagyobb burgonyát héjában megfõzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk õket. Üregeket kaparunk ki.

  • Tatárbifsztek (magyaros)

    Személyenként: 15 dkg bélszín, vagy hátszin, 1 tojássárgája, 1 kk reszelt hagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél ek ketchup, 1 kk mustár, fél mk õrölt feketeborsbors, fél ek fûszerpaprika, fél mk só.

  • Sajttekercs

    Hozzávalók:
    A tésztához:
    25 dkg margarin, 50 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 1 kk só, 1 tejföl, 2 tojás;
    Krém:
    20 dkg margarin, 20 dkg reszelt sajt /lehet füstölt is, 1 kávéskanál só;

  • Fahéjas mézes galuska (régi magyar recept)

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojás, 4 dkg vaj, 5 dkg méz, 1 dl tej, 1 evõkanál porcukor, 1 késhegynyi õrölt fahéj, 1 csipet só.

  • Répás süti

    Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 20 dkg pekándió, 25 dkg liszt, 2 tk szódabikarbóna, 2 tk fahéj, 100 g mazsola, 250 g barna cukor, 4 tojás, 250 ml olaj. A tetejére: 25 dkg mascarpone, 80 g porcukor, 50 g vaj, 2 ek tejszín.

  • Grilezett hátszinszelet

    Hozzávalók: 4 személyre 4db kb. 1-1,2 cm vastag laposhátszínszelet 800 g, só, bors, 4 nagy paradicsom, 150 g mozzarellasajt, 2 evõkanál olívaolaj, 1 kiskanál provence-i fûszerkeverék 80 g fûszervaj (zöldfûszeres).

  • Bárányszûzsült-szeletek

    Hozzávalók (8 személyre): 8 szelet bárányszûz, 1 kis csomó kakukkfû, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 egész citrom, só, bors, ízlés szerint.

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta