Hozzávalók: 40 dkg füstölt húsos sonka, fél dl olaj, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek fûszerpaprika, 80 dkg burgonya, só, õrölt bors, 4 zöldpaprika, 4 paradicsom.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sonkát csíkokra vágjuk, a forró olajon megfuttatjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Pár percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tûzrõl, és megszórjuk fûszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a cikkekre darabolt burgonyát, és annyi vizet öntünk rá, hogy háromnegyedig ellepje. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk, és fedõvel letakarva közepes tûzön kicsit elõfõzzük. Beletesszük a szeletelt zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, összekeverjük, és fedõ nélkül, lassú tûzön készre fõzzük. Ha elkészült, paradicsommal, és zöldpaprikával díszítjük.
Jó étvágyat!