rss
  • Orsótészta padlizsánnal

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg orsótészta, só, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 kis doboz paradicsom, bors, 2 db kisebb padlizsán, 20 kis mozzarellagolyó, bazsalikomlevél a díszítéshez.

    loading...

    A tésztát sós vízben kifõzzük, közben a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk 2 evõkanál olívaolajon. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal fûszerezzük. A megtisztított padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, és a maradék olívaolajon megsütjük, majd sózzuk és borsozzuk. A mozzarellagolyókat beletesszük a paradicsomszószba. A sült padlizsánszeleteket a tányér szélére helyezzük, rátesszük a tésztát, a mártást és adagonként 5-5 mozzarellagolyót. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Palacsinta alaprecept (verzió 2.)

    Hozzávalók: 25 dkg rétesliszt, 2 tojás, 2-3 dl tej, vagy szódavíz, só, olaj.

  • Paradicsomkosárkák

    Hozzávalók: 5 (4-6) paradicsom, 2-3 paprika, 2 keménytojás, citromlé, 1/2 csemege uborka, só, paprika, majonéz.

  • Roquefortos zöldborsóleves

    Hozzávalók: fél kg friss, vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 10 dkg roquefort sajt, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi cukor, 1 tk só, 1 ek olaj, 2 ek liszt, 2-3 szelet kenyér, vegeta.

  • Camembertnyársak olajban

    Hozzávalók: 1 csomag camembert sajt, 10-12 gerezd fokhagyma, 1 kk egész színes bors, 15 szem koriander, 25-30 szem mustármag, 1 szem szegfûbors, fél pritaminpaprika, egy chilipaprika csõ, olivaolaj.

  • TopLista Gasztronómia 2011 magazin

    A magyar sajtópiac legátfogóbb gasztronómiai kiadványa immár második alkalommal gyûjti össze és rangsorolja például a legjobb éttermeket, koktélbárokat, egzotikus kifõzdéket, reggelizõhelyeket, cukrászatokat, éttermi ételeket.

    A magazin egyfajta évkönyv, amely számos érdekes cikkel és közel harminc toplistával, 144 oldalon térképezi fel a pezsgõ hazai gasztronómiai életet. A United Publishers kiadó által jegyzett magazin a TopLista periodika sorozat ötödik része, mely a gasztronómia iránt érdeklõdõk, a profik és lelkes amatõrök kötelezõ „kézikönyve”.

  • Sajtos karaj

    Hozzávalók: 80 dkg karaj, 2 pohár tejföl, 25 dkg reszelt sajt (a fele lehet füstölt), liszt, só, vaj a kikenéshez.

  • Fasírt amerikai módon sütve

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertés darálthús
    - 2 ek. kecup
    - 1 ek. mustár
    - 1 tojás
    - 1 kk. só
    - 1 kk. bors
    - 1 fej vöröshagyma lereszelve
    - 2 gerezd fokhagyma átzúzva
    - 10 dkg baconszalonna vagy házi szalonna
    - 1 csomag lapkasajt

  • Narancs-tea

    Egy darab jól megmosott narancshéjat és 4 evõkanál fekete teát leforrázunk 1 liter vízzel.

  • Sütiből készült nyalóka

    Sütiből készült nyalókaA vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kakaóport és jól elkeverjük. Ekkor keverjük hozzá a darált kekszet. Szép egynemű tésztát kell kapnunk. Golyókat formázunk belőle és legalább egy órára hűtőbe tesszük. Közben vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér és az étcsokoládét., külön-külön. Mindegyikbe egy-egy kiskanál vajat keverünk bele. A pálcikákat egy kis csokival körbekenjük, ahol majd a a süti vége lesz, ez azért kell, hogy ne csússzon le a süti a pálcikáról. A hűtőből kivesszük a keksz golyókat, mindegyikbe egy-egy pálcikát szúrunk, de vigyázzunk, hogy ne szúrjuk át.

  • Erõleves halgombócokkal

    Elkészítés: A tengeri halfilét apróra vágjuk, hozzáreszelünk egy kis fej hagymát, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 1 kanál liszttel összegyúrjuk. Az erõlevest felforraljuk, a halas masszából gombócokat formázunk, majd a levesbe dobjuk. Tálaláskor petrezselyemmel vagy felaprított snidlinggel tálaljuk.

  • Banános golyó

    Hozzávalók:

    - 3 db nagyobb banán
    - 30 dkg darált keksz
    - 20 dkg kókuszreszelék
    - 10 dkg porcukor

  • Golden Drink

    Hozzávalók: 2 cl vodka, 5 cl pezsgõ, 4 cl narancslé, 1 szelet narancs, 1 k.kanál áfonya.

  • Sárgadinnyeíz, héjából

    Ezen túl, ne dobjuk el a sárgadinnye héját. Tisztítsuk meg külsõ kérges részétõl, a kemény húsos részét pedig reszeljük le.

  • Spenótos-sajtos rakott tészta

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit spenót, 1 doboz fõzõtejszín, 20 dkg trapista sajt, 1 csomag száraztészta, /lehetõleg fodros kocka/, 2 tojás, 2 ek étkezési keményítõ vagy liszt, 1 csipet õrölt szerecsendió, sok fokhagyma /lehet granulátum is/, só, bors;

  • Paradicsomos karfiolfõzelék

    Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, fél kg burgonya, 3 dl paradicsomlé, 2 db sárgarépa, 1 db paprika, fél csokor zeller zöldje, 2 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, vegeta.

  • Tökfánk

    Hozzávalók: 1,5 kg. fõzõtök, 4 evõkanál finom liszt, 4 db. tojás, 5-6 szál kaporlevél, só. A kisütéshez: étolaj.

  • Mexikói csokoládépuncs

    Egy edényben elkeverünk 1.25 dl tejszínt, 0.5 l tejet, 7.5 dkg keserû csokit apróra törve, kevés keserû likõrt. Állandóan keverve felmelegítjük, simára keverjük.

  • Gesztenyés muffin

    Hozzávalók:

    10 dkg étcsokoládé, 25 dkg gesztenyepüré, 10 dkg puha vaj, 2 ek rum, 2 ek sárgabaracklekvár, 5 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipetnyi só, 5 dkg liszt, 1 tk sütõpor, a tetejére tejszínhab és õrölt fahéj

  • Káposztagulyás

    Hozzávalók: 15 dkg császárszalonna, 2 evokanál olaj, 1 nagyobb vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál köménymag, 1 csapott evokanál pirospaprika 1 kiskanál só, fél kiskanál darált cseresznyepaprika, 1 húsleveskocka, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg burgonya, 1-2 dl tejföl.

  • Csokis-narancsos muffin

    Csokis-narancsos muffinA lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáütjük a két tojást és jól eldolgozzuk. Ráöntjük a lisztre, elkeverjük, akkor jó, ha levegős. Belereszeljük a narancs héját, majd a narancsot kettévágva belefacsarjuk a levét is. Ekkor jöhet a szegfűszeg vagy a fahéj, ha kell. Ha a narancslétől túl lágy a tészta, kis lisztet teszünk még bele. Apróra daraboljuk a csokit, és hozzákeverjük az egészhez. A muffinpapírokat beletesszük a formába, és kb. háromnegyedig töltjük tésztával.

loading...