2024.04.24. - György

Orsótészta padlizsánnal

Hozzávalók: 50 dkg orsótészta, só, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 kis doboz paradicsom, bors, 2 db kisebb padlizsán, 20 kis mozzarellagolyó, bazsalikomlevél a díszítéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát sós vízben kifõzzük, közben a vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és megpirítjuk 2 evõkanál olívaolajon. Hozzáadjuk a paradicsomot, sóval, borssal fûszerezzük. A megtisztított padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, és a maradék olívaolajon megsütjük, majd sózzuk és borsozzuk. A mozzarellagolyókat beletesszük a paradicsomszószba. A sült padlizsánszeleteket a tányér szélére helyezzük, rátesszük a tésztát, a mártást és adagonként 5-5 mozzarellagolyót. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!