rss
  • Boronkai marhahúspástétom

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõz­ve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

    A leveszöldségeket megtisztítjuk és a nagyobb darabokra vágott marhahússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára fõzzük. Kissé kihûtjük, majd a húst és a zöldséget a lébõl kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a két fõtt tojással meg a hagymával együtt ledaráljuk. (A lébõl aszpikot készíthe­tünk.) Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a lisztet, sóval; õrölt borssal és curryvel fûszerezzük, végül beleforgatjuk a két tojásfehérjébõl vert habot.

    A masszát vastagon kivajazott; hosszúkás formába simítjuk, a tetején hajszálvékony szalon­naszeletekkel egyenletesen beborítjuk. A formát vízzel telt tepsibe állítjuk és elõmelegített sütõben 220~C-on 45-50 perig gõzöljük. Ha kissé kihûlt, hûtõben megdermesztjük. A formából kiborítva szeleteljük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Almás mártás

    Hozzávalók:

    - 1 kg alma
    - 2,5 dl fehérbor
    - 1 dl húsleves
    - 1 dl tejszín
    - 1 evőkanál méz
    - citromlé
    - fahéj

  • Aioli mártás

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1 mokkáskanál mustár, 2 dl olaj, só, törött bors.

  • Csípõs gombasaláta

    Hozzávalók: Egy üveg gomba (apró), 1 hegyes erõs paprika, 2 ek 20 %-os ecet, 1 kk só, 1 kk cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj, Vegeta.

  • Tojásrántotta túróval

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 8 db tojás, metélõhagyma, só, 5 cl olaj.

  • Házi zöldborsóleves

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Serpenyõs gyros

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

  • Ropogós szardellás lángos

    Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztõ, 1 csapott evõkanál szardellapaszta, kevés langyos víz, 1 mokkáskanál kristálycukor;

  • Amerikai fánk

    Hozzávalók: 2 tojás, 1 pohár kefir, édesítõ (ízlés szerint), 1 csipet só, fél csomag sütõpor vagy szódabikarbóna, 25-30 dkg zabkorpa (ill.annyi, hogy a tészta ne legyen folyós).

  • Tojásos haluska

    Könnyû haluskatésztát készítünk fél kiló liszt és két egész tojásból, a szükséges víz hozzáadásával s ebbõl forró sósvízbe apró haluskákat fõzünk be.

  • Lecsós sertés comb

    Hozzávalók:

    - 6-8 szelet sertés comb
    - só, bors
    - fokhagymakrém
    - ételízesítõ
    - olaj
    - 1 kg burgonya
    - 1 nagyobb cukkini
    - 1 padlizsán
    - 1 patisszon
    - kész lecsó
    - sajt

  • Tésztával töltött hústekercs

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált hús
    - 30 dkg szarvacskatészta
    - 45 dkg bacon
    - 1 db tömlõs sajtkrém
    - 20 dkg tejföl
    - 1 fej vöröshagyma
    - 1 zöldpaprika
    - só
    - bors
    - petrezselyemzöld
    - 1 teásk. pirospaprika
    - olaj

  • Hideg krumplileves

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 1 l erõleves, 2 póréhagyma, 1 kis fej hagyma, 1 dl tejszín, 1 ek vaj, 1 tk vágott petrezselyemzöld, 1 tk liszt, só, bors.

  • Burgonyakrémleves

    Hozzávalók: 25 dkg burgonya, csontlé, margarin, liszt, só, 1 dl tejföl, 1 tojás.

  • Húsvéti fõtt sonka

    Hozzávalók: 1 db sonka, kötözött sonka, 1 db csülök, 5 db tojás, 1 szál friss torma, paprika, paradicsom, piros retek, lila hagyma;

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy, 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

  • Rakott tészta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 db tojás
    - 20-25 dkg liszt

    Töltelékhez:

    - 50 dkg nagy szemû szõlõ
    - 20 dkg darált dió
    - 4 db tojás +3 tojásfehérje
    - 5 dkg +1 ek vaj
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 2 cs vaníliás cukor

  • Bajor tojásmártás

    Hozzávalók: 4 tojás, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 evõkanál borecet, só.

  • Csokoládés-konyakos tejturmix

    Hozzávalók: 50 dkg csokifagylalt (2 tasak fagylaltpor utasítás szerint elkészítve), 1 liter tej, 0,5 dl konyak, 3 dkg kakaópor, 1 dl tejszín.

  • Török joghurtleves

    Hozzávalók: 8 dl joghurt, 12 dkg uborka, 1 csomó kapor, 25-30 borsmentalevél, 1 mk só, késhegynyi bors, 3 gerezd fokhagyma.

  • Bolond körte

    Hozzávalók: 5 db (50 dkg) körte, meghámozva és kimagozva, 5 dkg porcukor, 1 evõkanál méz, 2 teáskanál citromlé, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 1 evõkanál kukoricaliszt egy evõkanálnyi vízben elkeverve, 1 dl zsírszegény tejföl.