2024.03.19. - József, Bánk

Szilvás rizs

Hozzávalók: 25 dkg rizs, 25-30 dkg házi ecetes szilva, 20 dkg fõtt füstölt tarja, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, 5 dkg vaj, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

4 dkg megmelegített vajon üvegesre futtatom a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd a metéltre vagdalt fõtt füstölt tarját is hozzátéve, együtt pirítom további 2-3 percig. Ezután a lángot elzárva alatta, félreteszem.

A maradék vajon üvegesre pirítom az elõzõleg megmosott, lecsöpögtetett rizst, majd az ételízesítõt rászórva másfélszer annyi vízzel töltöm fel, mint amennyi a rizs térfogata. Kis lángon, fedõ alatt addig párolom, amíg az összes levét fel nem szívja. Közben az ecetes szilvát lecsöpögtetem, kimagozom és metéltre vágom, majd hozzákeverem a hagymás sonkához.

Beleforgatom a tejfölt is, a reszelt sajt háromnegyed részét, és az egészet összekeverem a rizzsel. Tûzálló tálba öntöm és forró sütõbe teszem annyi idõre, amíg átforrósodik az étel, de pirítani nem szabad. Nagyon kellemesen pikáns, amelyet a maradék reszelt sajttal meghintve kínálok.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!