2024.03.29. - Auguszta

Lucullusi csirkeszárny

Hozzávalók: 8 szép nagy csirkeszárny, 10-10 dkg gomba, fõtt füstölt sonka, 10-12 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl világos sör, 1 db egész tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkeszárnyakat kettévágjuk, a szárnyvégeket levágjuk, és leveshez késõbb felhasználjuk. A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük. A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát.

A megtisztított gombát, a sonkával, valamint a megmosott petrezselyemzölddel együtt ledaráljuk, vagy nagyon apróra daraboljuk, és hozzákeverjük. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sûrûbb palacsintatészta-massza legyen belõle. A szárnyakat elõször lisztben, majd a tésztában megforgatjuk, és a 170 fokos olajba téve 6-8 perc alatt szép pirosra megsütjük. Salátával és párolt rizzsel, vagy rizibizivel tálaljuk. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!