2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Almás csirkevagdalt

Hozzávalók: 2 csirkemell (40-50 dkg), 1 dl tejszín, 1 nagy, savanykás alma, 2 tojássárga, 10 dkg ementáli sajt, 1 tk reszelt vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk só, ízlés szerint õrölt fehér bors, kevés zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkemellet kicsontozzuk, bõrét lehúzzuk (a csontokból és a bõrbõl kitûnõ levest fõzhetünk). A húst ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejszínt, a reszelt vöröshagymát, a sót és a borsot. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és nagy lyukú reszelõn lereszeljük. Kissé kicsavarjuk, úgy adjuk hozzá a keverékhez.

A masszát addig gyúrjuk, amíg az összes folyadékot felveszi, majd apránként az alma levét is hozzáöntjük. Vizes kézzel kis pogácsákat formálunk belõle, ezeket zsemlemorzsában meghempergetjük, és a 170 fokosra felforrósított olajba beletéve 4-6 perc alatt megsütjük. A fölösleges olajat leitatjuk a megsült húsról, majd tûzálló tálra vagy kis tepsire tesszük. A reszelt sajtot rászórjuk, és az elõmelegített forró sütõben annyi ideig pirítjuk, amíg a sajt egybefüggõ réteget nem képez a tetején. Egyszerûen készíthetõ, könnyû húsétel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!