2024.04.25. - Márk

Sült pulykamell gyümölcsmártással

Hozzávalók: kb 1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

A mártáshoz: fél kg gyümölcs (alma, körte, birs), 1 dl fehér bor, ízlés szerint cukor, fahéj, szegfûszeg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykamellet sózzuk, olajozzuk, s beborítjuk a füstölt szeggyel. Sütõzacskóban arany barnára sütjük. A mártáshoz kis lábasban 1 dl borban fõni tesszük a kockára vágott gyümölcsét a fûszerekkel. Rövid ideig pároljuk, majd turmixszal összekeverjük. Szeletekre vágva krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!