Hozzávalók (2,5 kg húshoz): 3 ek. vaj, 1 fej finomra vágott vöröshagyma, 3 finomra vágott újhagyma, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 pohár fehér borecet, és víz, 1/2 pohár ketchup, 1/4-1/4 pohár citromlé, barna cukor, 2-2 ek chilliszósz, Worcester mártás, 1 ek õrölt mustármag, 0,5 kk Cayenne bors, 1-1 kk fekete bors, kakukkfû, bazsalikom, szurokfû, só.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy edényben, közepes lángon felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a hagymát, újhagymát, fokhagymát. Kis lángon 5 percig üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, jól összekeverjük, majd felforraljuk. Kis lángra véve 18 percig fõzzük. A húst 1-2 nappal a fõzése elõtt bekenjük, és hûtõszekrényben, letakarva pihentetjük.
Jó étvágyat!