2024.04.18. - Andrea, Ilma

Zsemlegombóc

Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kevés vajon ropogósra pirítjuk a zsemlekockákat. Egy tálba rakjuk õket, és egy pohárnyi forró vízzel leforrázzuk. Ezután meg szórjuk annyi liszttel, hogy egy gyúrogatható masszát kapjunk belõle, sózzuk ízlés szerint. Vizes kézzel gombócokat formálunk belõle, és lobogó vízben kifõzzük. Akkor jó, ha feljön a víz tetejére. Akkor igazán jó, ha vannak benne kis kockák, amiket nem ért a forrázás, mégis olyan kis jó ízûek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!