2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Uborkás-rizses káposzta

Hozzávalók: 25 dkg ecetes (csemege-) uborka, 20 dkg rizs, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg savanyú káposzta, 3 dl tejföl, 1 evõkanál ételízesítõ, 4 gerezd fokhagyma, õrölt fekete bors ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom és elfelezem. Az egyik felén fedõ alatt, saját levében puhára párolom a savanyú káposztát, a másik felén pedig üvegesre pirítom a váltott vízben átmosott és megszikkasztott rizst.

Rászórom az ételízesítõt és a zúzott fokhagymát, az õrölt fekete borsot, majd térfogatának megfelelõen annyi vízzel öntöm fel, amennyi a másfélszerese. Fedõ alatt, kis lángon majdnem puhára párolom. Ha a rizs minden levét elfõtte, akkor belekeverem a savanyú párolt káposztát, az almareszelõn lereszelt ecetes uborkát, a tejfölt, és tûzálló tálba öntöm. Befedve, az elõmelegített forró sütõben 20 percig párolom, ez alatt az összes leve elfõ. Nagyon finom, pikáns köret, különösen száraz sülthöz illik.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!