2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csirkecomb Frank módra

Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 2 evõkanál mazsola, 5 dkg reszelt rokfort, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek konyak, 1 tojássárga, 1 mk törött fehér bors, 1 ek zsemlemorzsa, 1 ek tejföl, ízlés szerint só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A bundázáshoz: 2 tojás, liszt és zsemlemorzsa.

A csirkecombokat éles kiskés segítségével úgy csontozzuk ki, hogy a comb bõre ne sérüljön meg. A húst megsózzuk és félretesszük. A mazsolát leszárazzuk, megmossuk, leszûrjük. A tojássárgát összekeverjük a tejföllel, a fehér borssal, a konyakkal, a megtisztított és összezúzott fokhagymával. Ezután hozzáadjuk a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát és a mazsolát is.

A húslapra, a csontok helyére kenjük a tölteléket, és a két szélét egymásra borítjuk. Hústûvel összetûzzük, majd lisztbe, megsózott, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatva 170 fokos olajban szép piros-ropogósra megsütjük (8-10 perc). Lecsöpögtetjük a fölösleges olajat, és tejfölös uborkasalátával, vegyes körettel tálaljuk. Egyszerûen készíthetõ.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!