2024.04.24. - György

Zöldbabfõzelék

Hozzávalók 4 személyre: 500 g zöldbab, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, só, pirospaprika, 3 ek. olaj, 1 ek. liszt, 1 pohár tejföl és egy kevés ecet, és cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A zöldbabot megmossuk, lecsöpögtetjük, végüket egyenként levágva leszálkázzuk, vagyis a középen hosszában húzódó rostszálat lehúzzuk. A már szálkátlan babot 2 centis darabokra vágjuk, és lábasba tesszük. 500 ml vizet ráöntünk, és felforraljuk. Közben a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, megsózzuk, lefödve, kis lángon kb. 25 perc alatt puhára fõzzük.

Világosbarna rántást készítünk, tûzrõl lehúzzuk, pirospaprikával meghintjük, vízzel kikevert tejföllel azonnal felengedjük. A bab forró levébõl egy merõkanálnyit belemerünk, simára keverjük, és a babra öntjük, pár percig kevergetve forraljuk, ezalatt a fõzelék kellõen besûrûsödik. Cukorral, ecettel ízesítjük. Tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!