2024.04.18. - Andrea, Ilma

Sonkás tortilla tekercs

Hozzávalók: 1 doboz kukorica, 1-1 ek majonéz, tejföl, joghurt, 1/2 kápia paprika, 4 ek krémsajt, 8 szelet sonka, 8 szelet sajt, 4 tortilla, só és bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kukoricát öblítsük és csepegtessük le, keverjük össze a majonézzel, tejföllel és joghurttal, adjuk hozzá az apróra vágott piros paprikát, és sózzuk, borsozzuk.

A tortillákat kenjük meg vékonyan a krémsajttal. A tortillákra helyezzünk 2-2 szelet sonkát és sajtot, majd osszunk el minden tortillán 2-3 evõkanálnyi kukoricát (a maradék kukoricát használjuk fel a tálalásnál).

Szorosan tekerjük fel a tortillákat úgy, hogy elõször a két szélét kb. 2 cm szélesen behajtjuk (így nem folyik ki a töltelék), majd csomagoljuk be alufóliába. Tálalásig tartsuk hûtõszekrényben.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!