Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A mazsolát átválogatjuk, és tejbe beáztatjuk. A darált dióbelet ízlés szerinti cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Egy lapos jénai tálat a maradék vajjal vagy margarinnal kikenünk, és a kiflik egyharmadát a tál aljára terítjük. Egyenletesen megszórjuk cukrozott dióval, majd a meggy és a mazsola felét is rászórjuk, befedjük újabb egyharmad kiflivel, majd ismét diót szórunk rá, és a maradék mazsolát és meggybefõttet is rátesszük. Végül betakarjuk a megmaradt kiflivel.
Az almát megmossuk, megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és a kiflik tetejét egyenletesen befedjük vele. Sütõbe tesszük, és enyhén átsütjük. A tojásfehérjébõl csipetnyi só vagy néhány csepp citromlé hozzáadásával kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a sárgabaracklekvárt, ízlés szerint porcukrot, és az egészet a máglyarakás tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütõbe, és a habot rászárítjuk. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!