2024.04.19. - Emma

Máglyarakás

Hozzávalók: 6-8 kifli, 8 dl tej, 15 dkg darált dió, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 tojás, 1 ek. sárgabaracklek­vár, 50 dkg savanykás alma, 5 dkg mazsola, 1 üveg meggybefõtt, 2 csomag vaníliás cukor, íz­lés szerint cukor, porcukor, csipetnyi só vagy néhány csepp citromlé.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásokat egyenként felütjük és szétválasztjuk. A sárgájá­hoz hozzáadjuk a vaj vagy margarin felét, ízlés szerinti cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és jól elkever­jük. Hozzáadjuk a tejet és langyosra melegítjük. Közben a kifliket vékony karikára vágjuk, majd a langyos te­jet ráöntjük, és a kiflikarikákat beleforgatjuk. A meggybefõttet kimagozzuk.

A mazsolát átválogatjuk, és tejbe beáztatjuk. A darált dióbelet ízlés szerinti cukorral és a va­níliás cukorral elkeverjük. Egy lapos jénai tálat a maradék vajjal vagy margarinnal ki­kenünk, és a kiflik egyharmadát a tál aljára terítjük. Egyen­letesen megszórjuk cukrozott dióval, majd a meggy és a ma­zsola felét is rászórjuk, befedjük újabb egyharmad kiflivel, majd ismét diót szórunk rá, és a maradék mazsolát és meggybefõttet is rátesszük. Végül betakarjuk a megmaradt kiflivel.

Az almát megmossuk, megpucoljuk, magházát eltávolítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk, és a kiflik tetejét egyenlete­sen befedjük vele. Sütõbe tesszük, és enyhén átsütjük. A tojásfehérjébõl csipetnyi só vagy néhány csepp citromlé hozzáadásával kemény habot verünk, majd óvatosan beleke­verjük a sárgabaracklekvárt, ízlés szerint porcukrot, és az egészet a máglyarakás tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütõbe, és a habot rászárítjuk. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!