rss
  • Túróval töltött párizsi szeletek

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 vastag szelet párizsi, 40 dkg túró, 4 db tojás, 10 dkg zsír, 1 dkg só, 1 csomó metélõhagyma, 2 dl tejföl.

    loading...

    A párizsiból úgy vágunk szeleteket, hogy a bõre is rajta maradjon, zsírban megsütjük, a hõ hatására kosár alakúak lesznek. A túrót szitán áttörjük, sót, finomra vágott metélõhagymát, a tojásokat hozzákeverjük és annyi tejfölt teszünk bele, hogy a párizsi kosárkákba tudjuk tölteni. Közepes hõmérsékletû sütõben megsütjük. Tálaláskor tejföllel díszítjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Hamis gulyás leves

    Hozzávalók:
    1 nagy hagyma, pirospaprika, zsir, 0.50 dkg krumpli, 2-3 sárgarépa, 2 fehérrépa, zeller,1-2 gerezd fokhagyma, örölt kömény, gulyáskrém , tojás,
    liszt;

  • Kukoricás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.

  • Karácsonyi tonhalas rakottas

    Hozzávalók: 1 narancs lereszelt héja, 2 doboz tonhalkonzerv, 10 közepes burgonya, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 15 dkg sajt, 1 pohár tejföl, só, olaj.

  • Sváb májgaluskaleves

    6 dkg vajat habosra keverünk, összekeverjük 20 dkg elkapart marhamájjal, három tojással, egy beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, 5 dkg zsemlemorzsával, kevés majoránnával.

  • Penne carbonara

    Hozzávalók: 1 cs (500g) Penne Rigatta, 1dl tejszín, 150g bacon, 5 tojás sárgája, sajt ha fel akarjuk dobni.

  • Gesztenyés csirkemájkrokett

    Hozzávalók: 30 dkg csirkemáj (szívvel együtt), 25 dkg gesztenyemassza
    (a gesztenye mirelit is lehet, az sem baj, ha édes), 10 dkg jó húsos
    császárszalonna, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, ízlés szerint
    só, ízlés szerint törött fekete bors, 2 db egész tojás, kevés liszt.

  • Kukoricás-sonkás tésztasaláta

    A tésztát fõzd ki. A sonkát vágd csíkokra, a hagymát apróra. A tejfölt keverd össze a kefírrel, a mustárral, cukorral, borssal, sóval és citromlével. A leszûrt tésztához add hozzá a kukoricát, sonkát, hagymát és végül öntsd le a mártással. Jól keverd össze és tedd 1-2 órára hûtõszekrénybe, hogy jól összeérjen.

  • Tagliatelle tejszínes csirkemájjal

    Hozzávalók: 25 dkg tagliatelle, 30 dkg csirkemáj, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2-2,5 dl tejszín, kevés olívaolaj, 1 tk. sárga mustármag mozsárban összetörve, só, frissen õrölt bors, 1 ek. felaprított metélõhagyma, reszelt parmezán a tetejére.

  • Gyömbéres-fahéjas keksz

    Hozzávalók: 60 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, kb. 2 dl tej, sütõpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér, 1 kk fahéj.

  • Budai szeletek

    1 deka cukrot 4 tojás sárgájával, 1 csomag Váncza-vanilincukorral és 4 deka vajjal habosra keverünk. 1/2 órai keverés után még 15 deka õrölt mandulát, meglágyított 7 deka fõzõcsokoládét, 2-3 evõkanál zsemlyemorzsát, 1/2 csomag Váncza-sütõport és legvégül a 4 tojás kemény habját adjuk hozzá.

  • Fokhagyma sörtésztában (Orly)

    Hozzávalók: 50 gerezd fokhagyma, 5 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl sör, só és olaj a kisütéshez.

  • Olasz tésztás leves

    Hozzávalók: 1,2 l csirkehúsleves, 1 paradicsom, 15 dkg "Capelli d`angello" - azaz cérnametélt, só, 2,5 dkg reszelt parmezán, 2 ek vágott snidling.

  • Örmény zöldség

    Elkészítése: 80 dkg burgonya, 40 dkg padlizsán, 30 dkg paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 kis fej hagyma, 10 dkg vaj, petrezselyem, kapor, só;

  • Eperkrémleves

    Hozzávalók: 4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaníliás cukor.

  • Knédli

    Hozzávalók: 3 szikkadt zsemle vagy kifli, 30 dkg liszt, tej, 1 dkg élesztõ, 2 evõkanál olaj, 2 tojás, só.

  • Vodka-narancslé kása

    Hozzávalók: 3,5 dl narancslé (frissen cxsavart). fél dl vodka, 1 kk Rózsabors (durván tört), 1 ek cukor.

  • Moulin

    Hozzávalók: 6 cl brandy, 9 cl friss ananászlé, fehér habzóbor jól lehûtve, jég.

  • Gulyásleves karajcsontból

    Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 1 kg karajcsont, kis pirospaprika, só, 1 csomó leveszöldség, 2 db közepes burgonya, 1 cseresznyepaprika, kk. köménymag, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomó zellerzöld, 1 csomó petrezselyem.

  • Sonka és friss spárga joghurtos öntettel

    Hozzávalók: 20 dkg fõtt füstölt sonka, 40 dkg friss spárga, 1 pohár joghurt, 2 db fõtt tojás, 1 csokor friss kapor, 1 evõkanál ételízesítõ por, 1 ek. tejföl.

  • Töltött sertésborda

    Hozzávalók :

    80dkg karaj csont nélkül

    õrölt bors
    10dkg gomba
    1 piros húsú paprika
    1 csokor újhagyma
    10dkg brokkoli
    5 evõkanál olaj
    majoranna
    2 db tojás

    A mártáshoz:

    1 fej vöröshagyma
    pirospaprika
    2dl tejszín
    2 ek liszt
    1 csokor kapor
    fél citrom leve

loading...