rss
  • Túrós rakott tojás

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 12 db tojás, 40 dkg túró, 2 dl tejföl, 10 dkg vaj, 1 dkg só, egy csipet rozmaring, 8 dkg reszelt sajt.

    Nyolc tojást keményre fõzünk, tisztítjuk, felszeleteljük. A túrót szitán áttörjük, a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felvert fehérjét, sóval és õrölt rozmaringgal ízesítjük. A túrómasszába óvatosan belekeverjük a felszeletelt keménytojásokat és kivajazott tûzálló tálba öntjük. Tetejére reszelt sajtot szórunk. Közepes hõmérsékletû sütõben készre sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Fejes saláta hússal, majonéz nélkül

    Hozzávalók: 12 dkg fõtt marhahús v. sült hús, 2 db fejes saláta (szép nagy), 15 dkg friss paradicsom (apró, kemény húsú), újhagyma, só, törött bors, mustár, ecet, citromlé, olaj, zöldpetrezselyem.

  • Németország ízei

    Bereznay Tamás,a köztársasági elnök szakácsa, közismert séf már harmadik könyvét jelenteti meg a Boook Kiadónál.

    A Németország ízei sajátos kötet: egyszerre úti- és receptkönyv.

    Tizenhat fejezetre oszlik, melyek mindegyike egy-egy német tartomány jellegzetességeit mutatja be.

    Az általános turisztikai leírást a tartomány hagyományos, Bereznay által interpretált receptjei követik.

  • Pulykamell mandulával

    Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva; 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vörös­hagyma, só, õrölt bors.

  • Hagymaleves

    HagymalevesA hagymát megpucoljuk, apró kocákra vágjuk, bő olajon üvegesre pirítjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a hagymát és fedő alatt addig főzzük, hogy jól megpuhuljon. Amikor ez megvan beletesszük a leveskockákat, a sót ,borsot, felengedjük vízzel, megvárjuk míg felfő és beletesszük a tejszín. Mikor ezzel is felforr, beleszórjuk a reszelt sajtok egy részét. Jól elkeverjük, hogy ne álljon össze benne. Közben míg levesünk forr, elkészíthetjük a kenyér kockákat. Ha kész a leves, pirított kenyérkockákkal és a maradék sajttal tálaljuk.

  • Csirke karfiol, vagy kalarábéval

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Különleges Waldorf-saláta

    Hozzávalók: 1 közepes zellergumó, 2 alma ,1 kiskanál citrom, 2 marék mazsola, durvára tört dió

    Az öntethez: 2 evõkanál majonéz, 2 evõkanál tejföl, 1 kiskanál mustár, bors, kevés só

  • Rizses pulykahús

    Hozzávalók: 1 bögre rizs, 3/4 kg pulykamell, 2 szál répa, 2 paradicsom, 1 kis konzerv zöldborsó, 1 kis konzerv kukorica, 1 kis konzerv gomba, só, bors, petrezselyem.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Sajtos-sonkás csiga

    Sajtos-sonkás csigaA krumplit enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át és hűtsük ki teljesen. Az olajat, az egész tojást, és a tejet keverjük össze, majd öntsük bele a kenyérsütőgép üstjébe. Ezután kanalazzuk rá a kihűtött, áttört krumplit, majd a sóval összekevert lisztet. Végül szórjuk rá a cukrot, és morzsoljuk rá az élesztőt, majd indítsuk el a dagasztó programot. Természetesen kézzel is megdagaszthatjuk a tésztát. Amikor végzett a dagasztóprogram tegyük át a tésztát egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kelesszük egy órán át.

  • Tejfölös kifli

    Hozzávalók:

    3 csésze liszt, 1 kocka margarin, 1 csésze jó sûrû tejföl, 5 dkg élesztõ, lekvár, só, tej

  • Tepsis zöldbab

    Hozzávalók (4 személyre): 75 dkg zöldbab, 2 tojás, 2 dkg margarin, 2 dl tej, 2 evõkanál finomliszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál só.

  • Csirke zöldborsós szószban

    Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk és egy kevés zsiradékon puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott fokhagymával. Ha megpirult, kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt zsiradékba tesszük a lisztet, átforgatjuk, majd felengedjük a tejjel vagy a tejszínnel. Utána sózzuk, majd beletesszük a fõtt zöldborsót, visszatesszük a csirkét. Hagyjuk, hogy rottyanjon még egyet. Párolt vagy fõtt rizs illik hozzá.

  • Felemás lepény

    Hozzávalók: Az egyik félhez: 20 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 ek. cukor, 1 tojássárgája, pici só, fél citrom leve, 40 dkg kimagvalt gyümölcs, 15 dkg darált dió. A másik félhez: 3 tojás, 3 evõkanál cukor, 2 ekanál liszt.

  • Pácolt kacsacomb szõlõvel

    Hozzávalók: 4 kacsacomb, 2 dl must (vagy szõlõlé), 1 kávéskanál szárított majoránna, 60 dkg apróbb burgonya, 10 gerezd fokhagyma, 2 kisebb fej vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 2 babérlevél, 10 szem bors, 20 dkg libazsír, 1 teáskanál méz, 20 dkg szõlõ.

  • Atholl Brose

    A whiskyt és a mézet elõmelegített pohárban õsszekeverjük és forró tejjel felöntjük.

  • Céklasaláta- savanyúság

    2 kg céklát megmosok és héjában, sós vízben megfõzöm (kb. 2 óra fedõ alatt).

  • Dobos torta

    6 tojássárgáját elkeverünk 12 deka cukorral nagyon habosra, hozzátesszük a 6 tojás habját és 10 deka lisztet. A tortaformának csak a lapját használjuk a tortalapok sütéséhez. Megkenjük vajjal s behintjük liszttel, 1 nagy fõzõkanálnyit a keverékbõl a közepére teszünk s késsel elsimítjuk.

  • Húsvéti csülöktál

    Hozzávalók: füstölt fõtt csülök, zöldhagyma, fõtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen õrölt feketebors.

  • Gombás halpaprikás

    Hozzávalók: 600 gramm harcsa színhús, 240 gramm gomba, 80 gramm zsír, 30 gramm liszt, 1 deciliter tejföl, néhány szál petrezselyem, 4 adag galuska, só és fûszerpaprika ízlés szerint.

  • Majonézes alma sajttal

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 600g alma, 150 ml majonéz, 200 g Anikó sajt, pár csepp citromlé, a díszítéshez mentalevél és eper, málna vagy (coctail cseresznye).