rss
  • Bourbon Highball Cola

  • Share on Tumblr

    Egy koktélospohárba sok jeget teszünk, hozzáadjuk a whiskeyt és a citromszeletet, majd felöntjük a colával.

    loading...

    Hozzávalók:
    4 cl bourbon whiskey
    10 cl cola
    citromszelet

    Jó italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Medvetalp

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 31 dkg cukor, 6 dkg darált dió, 3 tojás, 18 dkg vaj, eper-, málna-, vagy ribizlilekvár, 6 tojásfehérje, 20 dkg durvára vagdalt dió, 5 dkg reszelt csokoládé.

  • Köménymagos burgonya

    Hozzávalók: burgonya 1 kg, zsír, vagy vaj 10 dkg, köménymag 1 kk., só 2 késh.

  • Sajtos rakott cukkini

    Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.

  • Sonkás-zöldséges rizs

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 20 dkg fõtt sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 3 paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, néhány szál sáfrány, 5 dl zöldségleves − készítheted leveskockából, 1 evõkanál olaj, só, bors.

  • Csõben sült paradicsom

    Hozzávalók: 10 érett, nagy szemû paradicsom, 10 szelet sonka, 10 evõkanál pecorino, egy csokor petrezselyem, egy csokor bazsalikom, olívaolaj, só, bors, fokhagyma, zsemlemorzsa.

  • Kebap

    Hozzávalók: 30 dkg darált birkahús, 15 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 2 ek vaj, 1 ek paprika (édes), 1 ek paprika (erõs), só, bors, olivaolaj, chili, 4 fémnyárs, Isot paprika.

  • Trópusi jégvirág tea

    Hozzávalók: 1 l trópusi gyümölcs-ízû tea 1/2 dl citromlé 2 dl narancslé néhány karika kiwi.

  • Képviselõfánk

    Hozzávalók

    A krémhez:

    - 1 csomag vanília puding
    - 1 evõkanál margarin
    - 10 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor

    A tetejére:

    - 3 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1 teáskanál cukor
    - 1 csomag habfixáló

    A kenéshez:

    - 1 db tojás

    A tésztához:

    - 1,5 dl víz
    - 20 dkg margarin
    - 15 dkg liszt
    - 6 db tojás
    - 1 csipet só

  • Eperrel töltött túrógombóc

    Eperrel töltött túrógombócA túróból a tojásból a búzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formálunk úgy (nedves kézzel sokkal könnyebb a gombócok megformálása), hogy mindegyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. A masszát akár egy egész éjszakán át is hagyhatjuk a hűtőben.

  • Piramis

    Sertés apróhúsból a szokásos módon vagdalt hús masszát és az átlagosnál egy kicsit keményebb burgonyapürét készítünk.

  • Cukkinis tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tészta, egy cukkini, 1 fej hagyma, 2 dl fõzõtejszín, só, õrölt bors, 3 evõkanál fehérborecet, fél csomag rukkola, fél marék magozott tökmag.

  • Fokhagymás rakott csirke

    Hozzávalók: 15 dkg bacon, 4 db egész csirkecomb, 50 dkg burgonya, 2 dl tejszín, 5-6 cikk fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt, só, bors, szerecsendió.

  • Marokkói Zöldségleves

    Hozzávalók:(4 fõre) 1 tbs olive olaj vagy napraforgó olaj, 1 tbs vaj, 1 fej (nagyobb) vörös hagyma, 1 1/2 cup sárgarépa, 1 1/2 zellergyökér, 1 cup tök, Kakukkfü, tyúkhús leves vagy zöldség leves alaplé, 1/2 citrom lé, só, frissen õrölt fekete bors, paprika es petrezselyemzöld a díszitésre.

  • Margit szelet

    Tészta: 60 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 3 evõkanál olvasztott méz, ½ margarin, 1 dl tej, 1 sütõpor.

  • Csirkemáj borban

    Elkészítéséhez: 3 dkg vaj vagy margarin, 60 dkg csirkemáj, só, bors, 10 dkg gomba, 1 db alma, 1 fej hagyma, 2 likõröspohár fehér bor, 1 kanál liszt, 1 kávéskanál ételízesítõ szükséges;

  • Hagyományos krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 dl tejföl, só, majoránna, ecet, cukor, liszt, zsír.

  • Köménymagleves

    Hozzávalók: 1 kanál örölt köménymag,1 kanál liszt, 1 liter viz, kis fej hagyma, petrezselyemzöld.

  • Halpaprikás bográcsban

    Hozzávalók:

    80 dkg pontyfilé, (vagy harcsa, kecsege, törpeharcsa vegyesen), 15 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 15 dkg húsos paprika, 10 dkg paradicsom, 1 evõkanál liszt, 2 dl tejföl, só, 2 dl száraz fehérbor, 60 dkg tisztított burgonya;

  • Tepsis busa

    Hozzávalók: kb. 3 kg- os busa, 0,5 kg burgonya, 3 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 dl tejföl, hal fûszerkeverék, 2 db. halászlé kocka, zöldpaprika, só, zsír.

  • Birsalmakrémleves sütõtökösen

    Hozzávalók:

    - 2 db birsalma
    - 30 dkg sütõtökpüré
    - cukor
    - 1-2 teáskanál vanília-aroma
    - méz
    - õrölt fahéj
    - reszelt citromhéj
    - gyömbér
    - 2 dl fehérbor
    - 2 dl tejszín
    - 1 l víz

loading...