2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Túrórúdi - Otthon készítve

Tészta: 30 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 db tojás, 20 dkg vaj, 2 evõkanál kakaó, 10 dkg cukor, 1 evõkanál tejföl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Töltelék: 2 csomag azaz 50 dkg túró, 10 dkg mazsola, 5 dkg aszalt szilva, 5 dkg aszalt sárgabarack, 1 citrom reszelt héja, 3 evõkanál búzadara, 4 tojás sárgája, 4 tojás felvert habja, 20 dkg cukor.

Csoki máz: 10 dkg margarint felolvasztani, gázról levéve 3 evõkanál kakaóval elkeverni + 1 kanál porcukrot +1 kanál olajat belekeverni! (A sütemény tetejére kell kenni!).

A tésztát összegyúrjuk. Félrerakjuk. A töltelékhez a mazsolát beáztatjuk, majd a felvert tojásfehérje kivételével a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk, belekeverjük finoman a tojásfehérje felvert habját. A tésztát 2 részre osztjuk, kb. 1/2 cm vékonyra kinyújtjuk mind a kettõt, úgy, hogy egy õzgerinc formát ki tudjunk vele bélelni, a 2 szélén kicsit kilógatva. Mindkét formát kikenjük margarinnal, lisztezzük, majd mindegyiket kibéleljük a tésztával, elosztva mindkettõbe beletöltjük a tölteléket, a tészta kilógó részeit ráhajtjuk. Elõmelegített sütõben 200 fokon addig sütjük, míg egy picit megpirul a túrókrém töltelék. A csoki mázat kicsit hûlni hagyjuk, majd a gerincformából kiborított süteményt megkenjük vele.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!