rss
  • Parmezános májszeletek

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

    A májat vékony szeletekre vágjuk. A tojást habosra verjük a tejjel, belekeverjük a borsot és a majoránnát. A májszeleteket lisztben megmártjuk, majd a fûszeres tojásban meghempergetjük és a reszelt sajtban megforgatjuk.

    Ezután újra a tojásba mártjuk, vég ül a zsemlemorzsában megforgatva beletesszük a 170 fokra felforrósított olajba. 2-3 perc alatt világossárgára sütjük, majd kiemelve lecsöpögtetjük, esetleg tiszta papírtörülközõvel leitatjuk róla az olajat. A megsült májszeleteket még forrón megsózzuk, és tetszés szerinti körettel, valamint salátával tálaljuk. Csak a tányéron szabad megsózni, különben megkeményedik. Nagyon gyorsan és egyszerûen készíthetõ.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Gesztenyegolyó

    25 dkg gesztenyemasszát 5 dkg vajjal, 2 evõkanál porcukorral, kevés vaníliával és 1 kávéskanál kakaóporral jól elkeverünk, majd vizes kézzel golyókat formázunk.

  • Café Flambé

    Hozzávalók 4 csészéhez: 5 cl presszókávé, 8 cl Cognac, 8 db kockacukor, 1 narancs.

  • Mézes-mustáros csirkecomb chilisen

    Mézes-mustáros csirkecomb chilisenA vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, sózzuk. A chilit apróra vágjuk. Ha nagyok a combok 2-3 helyen csontig bevágjuk. Jobban átjárja a páclé és hamarabb megsül. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, mézzel, mustárral, átnyomott fokhagymával és a chilivel. A combokra öntjük a fűszeres olajat és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. Még jobb ha a pácolást előző nap végezzük. A combokat tepsibe tesszük, ráöntjük a páclevet és egy deci vizet. A tepsit lefóliázzuk és előmelegített sütőben addig sütjük amíg a hús megpuhul.

  • Rakott vajbab

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 2 ek. étolaj, 20 dkg virsli, 2 db tojás, 1 dl energiaszegény tejföl, 3 dkg reszelt sajt, só, bors, petrezselyem.

  • Sörös csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 2 dl világos sör, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, õrölt fekete bors ízlés szerint, só ízlés szerint, kevés liszt;

  • Húsvéti omlós krémes

    Hozzávalók

    Krém: 1 tojás, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 4 evõkanál liszt, 4 dl tej;

    Tészta: 25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 4 dkg szalalkáli, 1 db tojás, 1-2 evõkanál tejföl, fél dl tej;

  • Málnás-ribiszkés tiramisu

    Hozzávalók:
    28x40 cm-es tepsihez:
    15 db 15 dkg-os adaghoz100 g málna, 3 dl tej, 2 ek. Porcukor, amaretto likõr, 600 g babapiskóta;

    Krém:
    250 g mascarpone krémsajt, 500 ml tejszín, 300 g cukor, 300 g málna és ribiszke vegyesen, 5 egész tojás, 5 g zselatinpor és 1 dl víz;

  • Almás kalács

    Hozzávalók: 8 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütõpor, késhegynyi fahéj, tejföl, 50 dkg hámozott, 8 részre vágott alma.

  • Amerikai hamburger

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 3 teáskanál worcester-szósz, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál ketchup, 1/2 teáskanál õrölt bors, só, olaj, 4 hamburger-zsömle, 4 salátalevél, 1/2 lilahagyma, 2 paradicsom, 1/2 salátauborka, 4 szelet sajt.

  • Karácsonyi burgonya (fenyõchips)

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, olaj a kisütéshez, só.

  • Teafagyi

    Hozzávalók: 5 dl erõs tea, 3-4 ek cukor, 3 ek citromlé, vagy rum, 5 dl tejszín.

  • Apró kiflik

    Hozzávalók:

    A tésztához: 50 dkg liszt, 45 dkg vaj, 2,4 dl tejföl, 4 tojássárgája, porcukor;

    A töltelékhez: baracklekvár vagy dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk;

  • Bolognai leves

    Hozzávalók:

    3 db húsleveskocka,3 dkg vaj,3 dkg liszt,10 dkg spagetti,1 dl tejföl,2 dl tejszín,2 db tojássárgája,12 dkg Pannónia sajt,õrölt fehér bors, só

  • Fetasajttal töltött csirkemell, olívás, padlizsános rizzsel

    Hozzávalók: csirkemell 70 dkg, cukkini 1 db, olívabogyó 1 dkg, paradicsom 4 db, petrezselyem 1 csokor, rizs 0,5 kg, sajt (feta) 10 dkg, só, tojás 2 db, vaj 5 dkg, zabpehely 5 dkg, zsálya.

  • Aszalt szilvával töltött kacsamell

    Hozzávalók:

    - 15 dkg aszalt szilva
    - 2 dl száraz vörösbor
    - 2 db bõrös, kicsontozott kacsamell
    - 1 zsemle
    - 3 dl tej
    - 1 tojás
    - 1 nagyobb alma
    - só
    - õrölt gyömbér
    - õrölt szerecsendió

  • Gratin mártás

    Hozzávalók: 3 dkg margarin, 1 evõkanál liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tej, só, szerecsendió.

  • Zöldséges rakott kel

    Hozzávalók 4 személyre:

    80 dkg kelkáposzta, 2 gerezd fokhagyma, 1 szál póréhagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg gomba, csokor petrezselyem, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált pulykamell, 15 dkg mélyhûtött kukorica, 2 dl tejföl (12 %-os), köménymag, kakukkfû, rozmaring ízlés szerint

  • Libamáj ínyenceknek

    Hozzávalók: 40 dkg pecsenye-libamáj, fél liter tej, 10 dkg nagyon finomra darált dióbél vagy tisztított mandula, 2 db egész tojás, 1 evõkanál paradicsompüré, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 gerezd fokhagyma, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Almás-mézes érmék

    Hozzávalók: 1 dl margarin vagy vaj, 2 dl méz, 2 db tojás, 3 dl finomliszt, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál õrölt fahéj, 1/2 teáskanál õrölt szerecsendió, 3 dl finomra metélt hámozott alma, 2 dl finomra aprított, kimagozott datolya, 1 dl mazsola, 1 dl apróra vágott dió, 5 dl hántolt zab.

  • Májas-lepény

    Hozzávalók: Máj 15 dkg, tojás 2 db, só 1 késhegynyi, bors 5 szem, petrezselyem 2 szál, morzsa 5 dkg, zsír 3 dkg.