2024.03.29. - Auguszta

Hamis "borjú" vagdalt

Hozzávalók: 50 dkg sovány sertésdagadó, 1,5 dl tejszín, fél citrom, só és törött fehér bors ízlés szerint, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst megmossuk, leszárítjuk és háromszor átdaráljuk, hogy teljesen pépes masszát kapjunk. A ledarált húsra ráöntjük a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk és alaposan összedolgozzuk. Befedve legalább fél napig érleljük a hûtõszekrényben.

A hûtött húsmasszából féltenyérnyi szeleteket formázunk (ez nedves kézzel könnyen lehetséges), és lisztbe, felvert tojásba, valamint zsemlemorzsába forgatjuk. A hússzeleteket 180 fokra felforrósított olajba tesszük, 3-4 perc alatt szép pirosra megsütjük. Az olajból ki véve lecsöpögtetjük, majd papírtörülközõn leitatjuk róla a felesleges olajat, és még forrón meglocsoljuk a kicsavart citrom levével. Burgonyapürét és köménymaggal ízesített káposztasalátát kínálunk hozzá, de tejfölös tök, vagy zöldbabfõzelék mellé is jól illik. Egyszerûen készíthetõ.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!