2024.04.25. - Márk

Grapefruitos máj

Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 db grapefruit, 1 evõkanál liszt, 3 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 teáskanál mustár, 1-2 teáskanál cukor, õrölt fehér bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A grapefruitokat meghámozzuk, fehér héját is levesszük, és az egyiket citromcsavarón kicsavarjuk, a másikat pedig gerezdjeire szedjük. A gerezdeken lévõ fehér hártyát is le kell venni, különben nagyon keserûvé válik az étel!

A májat megmossuk, lecsöpögtetjük és megtöröljük, majd szeletekre vágva lisztbe mártjuk. (Azért kell megtörölni, hogy a forró olajba téve ne fröcsköljön szét a rajta lévõ víz.) Forró olajon a májat átsütjük, majd melegen tartjuk. A gyümölcslevet összekeverjük a mustárral, sóval, cukorral, borssal, beletesszük a gerezdekre szedett grapefruitot, felforralva, egyet forralunk rajta, majd a sült májat is hozzáadjuk. A tüzet eloltjuk alatta, jól összekeverjük, és burgonyafánkkal vagy burgonyalángossal tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!