2024.04.19. - Emma

Gombás máj

Hozzávalók: 40 dkg sertésmáj, 25 dkg gomba, 1 dl vörös bor (lehetõleg száraz), 4 evõkanál olaj (vagy zsír), 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej vöröshagyma, ízlés szerint törött fekete bors, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gombát megmossuk, földes végét levágjuk. Nagyon vékonyra szeleteljük. Az apróra metélt petrezselyemzölddel és a megtisztított, megreszelt (vagy nagyon apróra vágott) vöröshagymával együtt 2 evõkanál olajon, sóval, törött borssal fûszerezve fedõ alatt, saját levében megpároljuk.

Amíg a gomba párolódik, a maradék olajon hirtelen, erõs tûzön átsütjük a megmosott, csíkokra szeletelt májat. A hagymás, párolt gombát zsírjára sütjük, aláöntjük a bort, összeforraljuk, majd a májat hozzáadjuk. A tüzet eloltjuk alatta, jól összekeverjük, és azonnal tálaljuk sós vízben fõtt burgonyával.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!