rss
  • Sajtos zöldség leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 6 bögre víz, 4 kisebb burgonya, 2 közepes nagyságú hagyma, 2 sárgarépa, 4 evõkanál zöldbab, 3 nagy hámozott, kockára vágott paradicsom, 1 szegfûszeg, só, 2 evõkanál vaj (margarin), 4 teáskanál reszelt sajt, 4 csapott teáskanál liszt, késhegynyi fehér bors.

    loading...

    Vágjuk kockára a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a héjától megszabadított paradicsomot, szeleteljük fel a zöldbabot. A liszt, a vaj és a sajt kivételével keverjük össze az alkotórészeket és egy lefedett edényben lassú tûzön fõzzük, míg megpuhul. Ezután szûrjük le vagy turmixoljuk le. Hevítsünk vajat és néhány percig süssük a lisztet, anélkül azonban, hogy megbarnulna, majd adjuk hozzá a megszûrt levest és kavargassuk öt percig. Szórjuk meg reszelt sajttal. Forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pulykás-joghurtos franciasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg mirelit franciasaláta alap, 2 alma, 3 csemege uborka, 40 dkg pulykamellfilé, só, õrölt bors, 3 evõkanál olaj, 4 dl natúr joghurt, 1 evõkanál mustár, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olívaolaj, friss kakukkfû a díszítéshez.

  • Gombafejek sörtésztában

    Hozzávalók: fél kg gombafej, 2 tojás, 2 dl sör, 10 dkg liszt, só, olaj.

  • Téli turmix

    Hozzávalók: 20-20 dkg narancs, banán, alma és grapefruit, 1 dl méz, 1 citrom, 1,5 liter tej.

  • Rozmaringos bárányfalatok

    Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, rozmaringágak, 1,5 dl marinád.

  • Cseresznyés rántotta

    Hozzávalók 2 személyre: 12 dkg cseresznye, 25 dl tej, 2 tojás, cukorpótló por.

  • Ázsiai csirkemell

    Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 fej lilahagyma, 5 dkg bambuszrügy, 4 db zöldpaprika, 2 evõkanál chilipaszta vagy összedarabolt chilipaprika, 4 evõkanál szójaszósz, 1 kiskanál étkezési keményítõ, 3 db kaliforniai paprika (zöld, sárga, piros), 2 db sárgarépa, 10 dkg tört mogyoró, 2 db paradicsom, 50 dkg spagetti tészta, só, bors, olívaolaj.

  • Körözött

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 20 dkg vaj, 5 g õrölt kömény, 5 dkg vöröshagyma, 1 dkg só, 1 dkg fûszerpaprika.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Gombás fogasszelet

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

  • Gombás raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, 10 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 15 dkg vegyes zöldség, zöldpetrezselyem, 1 késhegynyi pirospaprika, majoranna, 1 gyömbérgyökér, köménymag, szerecsendió, 1 dl tejföl, só, törött bors, 1/2 dl olaj.

  • Csokis pite cseresznyésen

    Csokis pite cseresznyésenA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk 2 evőkanál cukorral. A többi cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájával, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. A lisztet, a zabkorpát és a fahéjat összekeverjük a sütőporral. A felvert tojásfehérjét a sütőporos liszttel felváltva a vajas krémbe keverjük, ügyelve arra, hogy a habot minél kevésbé törjük össze. Végül a tésztába forgatjuk a kimagozott cseresznyét és a csokoládét. A tésztát kikent, liszttel beszórt tepsibe vagy tortaformába öntjük.

  • Grillezett padlizsán

    Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 ek grillfûszer.

  • Töltött alma mikróban

    Hozzávalók: 2 közepes alma, 1 dkg vaj.

  • Hagymás burgonyafelfújt

    Hozzávalók: 3/4 kg burgonya, 3 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tej, 3 db tojás, 3 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál vaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta.

  • Céklasaláta- savanyúság

    2 kg céklát megmosok és héjában, sós vízben megfõzöm (kb. 2 óra fedõ alatt).

  • Paradicsomos rakott tészta

    Hozzávalók:

    - 60 dkg paradicsom
    - 35 dkg szélesmetélt
    - 5 dkg parmezán
    - 4 evõkanál sûrített paradicsom
    - 3 dl tejszín
    - 3 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 rúd krémsajt
    - 1 evõkanál oregánó
    - 1 evõkanál bazsalikom
    - só
    - bors

  • Csirke galuskaleves

    Hozzávalók: 2 csirkemellfilé, 30 dkg apró újburgonya, 4 zöldpaprika, 1 paradicsompaprika, 1 evõkanál zsír, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál liszt, 1 tojás, 1 csokor zsenge csalán, só, fehér bors.

  • Lencseleves

    LencselevesA lencsét néhány órára beáztatjuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zellert, fokhagymát és a felkockázott répát, majd kb. 12 percig pároljuk, míg a zöldségek enyhén meg nem pirulnak. Hozzáadjuk az alaplét, a lencsét és a paradicsomot, egyet forralunk rajta, majd kis lángon kb. 35 percig forraljuk, míg a lencse teljesen meg nem puhul. A leves felét botmixerrel pürésítjük, majd a maradék leveshez öntjük, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a balzsamecetet. A zellerzölddel díszítve tálaljuk.

  • Zöldfûszer mártás

    Hozzávalók: 1 csokor petrezselyem, néhány bazsalikom levél, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál kapribogyó, 2 ajókafilé, 2 evõkanál nagyon finom borecet, 1 dl olíva olaj, õrölt fekete bors, csipet só;

  • Kávés ír krémlikõr

    Hozzávalók: 2,5 dl tejszín, 3 tojás sárgája, 7 dkg kristálycukor, 12 dkg fehér csokoládé, 1,5 dl ír krémlikõr.

loading...