rss
  • Párolt szilvaköret

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 80 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 mokkáskanálnyi õrölt fahéj, 1 mokkáskanálnyi õrölt szegfûszeg, 3 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl vörösbor.

    loading...

    Forraljuk fel a vörösbort a fokhagymával, a cukorral és a fûszerekkel, majd tegyük bele a megmosott, félbevágott, kimagozott szilvadarabokat. Pároljuk kb. 10 percig közepes lángon – a szilvának nem kell teljesen puhának lennie. Sült húsok, húsok, bundá-bundáételek mellé mellé tálal-tálal.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirke karfiol

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Vitaminos pizza

    Hozzávalók: 8 dkg zöldborsó, 8 dkg sárgarépa, 8 dkg zeller, 8 dkg brokkoli, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg sajt, 2 dl. tej, só, bors, szerecsendió.

  • Csirkesaláta fõtt csirkehúsból

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 25 dkg kicsi, kemény paradicsom (legjobb az úgynevezett lucullus paradicsom), 2 fej saláta, 4 tojás, 20 dkg juhtúró, 1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 2 dl tejföl, ízlés szerint 2-3 evõkanál olajos paprikalé, só, cukor. 1 mokkáskanál õrölt fehér bors.

  • Görög húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 3 dkg élesztõ, fél csésze langyos tej, fél csésze olvasztott vaj, 2 felvert tojás, 1 tk reszelt citromhéj, fél csésze cukor, 3,5 csésze sima liszt, negyed tk só, 1 tl egész fahéj, 1 tojás a mázhoz, szezámmag.

  • Szilvás sertéscsíkok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg sertéscomb
    - 15 cm-es póréhagyma
    - 20 dkg sárgarépa
    - 10 szem szilva
    - 15 dkg csiperkegomba
    - 2 szál chilipaprika
    - olaj
    - só

    A mártáshoz:

    - 1 evõkanál méz
    - 0,5 dl sötét szójaszósz
    - 1 dl hideg víz
    - 1 evõkanál keményítõ

  • Ananászos sült csirke

    Hozzávalók: 1 közepes csirke, vagy 2 mell és 2 comb, 1 doboz ananászkonzerv (karika), 1 fej szálasra vágott hagyma, 2 kanál olaj vagy páros margarin, só.

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Karfiolos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg), 1 kis fej (25-30 dkg) karfiol, 1 dl tejföl, 2 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula), ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Káposztás krumplileves

    Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 25 dkg savanyú káposzta, 15 dkg puha, füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evõkanál finomliszt, 1 evõkanál vegeta, ízlés szerint kevés kristálycukor, 1 mokkáskanál csombor (borsikafû), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, csipetnyi csípõspaprika (vagy paprikakrém, esetleg néhány csípõs hegyespaprika-karika).

  • Hagymás ecetes virslisaláta

    Hozzávalók: 2 fej hagyma, 4 pár virsli, 2 ek 20 %-os ecet, 2 kk só, 1 ek cukor, késhegynyi õrölt bors, 2 ek petrezselyemzöld, 1 ek olaj.

  • Rakott karfiol

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg karfiol, 30 dkg darált sertéshús, 4 evõkanál olaj 1 nagyobb vöröshagyma, 2 dl kefir, 4 dkg lecsó, fûszerpaprika, õrölt bors, só.

  • Spenótos krumplik

    Hozzávalók: 80 dkg egyforma nagyságú, közepes újburgonya, 30 dkg mozzarella, 30 dkg spenót, fél pohár natúr joghurt, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, a rántáshoz.

  • Csirkeragu borsósan

    Csirkeragu borsósanA vöröshagymát apró kockákra összevágjuk, a csirkemellet pedig csíkokra vágjuk. (De készíthető combból is.) Olajon megpároljuk a kockára vágott vöröshagymát, majd rádobjuk a vékony csíkokra szelt csirkemellet. A szétnyomott fokhagymát is hozzáadva kicsit lepirítjuk a húst, ha minden oldalán kifehéredett, akkor adjuk hozzá a zöldborsót. Sózzuk borsozzuk és kevergetve addig pároljuk, míg a lé felére fő, majd lehintjük pár kanál liszttel, felengedjük kevés vízzel, és készre főzzük. Petrezselyemmel megszórva, rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk.

  • Ricottás-spenótos penne

    Hozzávalók: 1/4 kiló Ricotta, 1/2 kiló mirelit spenótpüré, 1 nagy fej fokhagyma, 3 evõkanál tejföl, 1 csomag penne tészta (vagy bármilyen), 15 dkg trappista sajt, bazsalikom, fehérbors,só, picuri oliva a tésztafõzéshez;

  • Sült túrókolbászkák

    Hozzávalók: 25dkg túró (félzsíros) 10dkg vaj 3tojás 10dkg liszt 10dkg zsemlemorzsa só, 1dl napraforgó étolaj petrezselyem, késhegynyi reszelt hagyma vagy snidling.

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 1 db karalábé
    - 1 cs petrezselyem
    - 2 dl tejföl
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db húsleveskocka
    - cukor, só
    - 2 ek sima liszt
    - 2 ek olaj

  • Tejberizs eperrel

    Hozzávalók: 1 l tej, 4 dl víz, 4 ek cukor, 1 csipet só, 30 dkg rizs, 50 dkg földieper.

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb 1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

    A mártáshoz: fél kg gyümölcs (alma, körte, birs), 1 dl fehér bor, ízlés szerint cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Lyoni fánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 7 dkg vaj, 4 dkg cukor, 4 tojás, 1 leveseskanál konyak, só, 1,5 l olaj.

  • Aszalt szilvával töltött kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenyekacsa, 1 csésze aszalt szilva (mag nélküli), l csésze hámozott, kockára vágott alma, kevés fahéjjal leszórva, só.

loading...